Morgenrapport Torsdag

Nikkei -1.07%  Shanghai +1.95%  S&P500 -0.55%  DAX futures -0.85%


Sentiment: Au!

Hva er enda mer bearish enn salgspress den siste handelstimen? Det er en reversering intradag, der markedet forsøker seg på oppsiden, og feiler. Ganske nøyaktig som gårsdagen på Wall Street. Nå ser det ut til at vi går inn i en periode med mer smerte, og merk at Oslo Børs stengte “opp” i går. Investorene har med andre ord ikke fått handle på størstedelen av dette svalestupet.

Den utløsende faktoren var referatet fra forrige FED møtet, som viste tydelig at det er flertall for en mer aggresiv rentepolitikk. Det er skattekuttene til Trump som nå skaper “oppside-risiko” i økonomien, noe som gjør at FED må holde igjen tøylene. Dollaren styrket seg markant mot Euroen, rentene gikk i taket og aksjemarkedet stupte. Velkommen skal du være 2018.

I går publiserte jeg et innlegg om Trøim og nedsalget i Storebrand. Reisen hans tok slutt for denne gang, samtidig som Storebrand står foran en potensiell stor omveltning. I det samme innlegge gikk jeg også  inn på tulipanboblen for 320 år siden, og alt vi IKKE visste om dette fenomenet. Mediene har igjen vridd bildet til å passe overskrifter, da korreksjon først og fremst dreide seg om kredittmarkedet. Det er ALLTID belåning, gjeld og kreditt som knekker økonomier, selskaper og aktivaoppganger. Vi har selvfølgelig ikke lært noen ting i følge denne grafen:

Husk at du nå kan søke jobb som investeringsøkonom i Nordnet. (Heldiggris #1)  Tom Hauglund har sagt opp stillingen og flytter til Spania med familien. (Heldiggris #2) Alle som har fulgt denne morgenrapporten, Nordnetbloggen og diverse tradisjonelle medier, har fått med seg innholdet i en slik stilling. Du skal gjøre det du er mest glad i og få betalt for det!

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer