Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.03%  Shanghai +0.39%  S&P500 –0.06%  DAX futures +0.60%


Sentiment: Pustepause!

De amerikanske indeksene skled tilbake i går, og tok med seg sine europeiske motparter. Det skulle dog ikke gå lenge før kjøperne, robotene og indeksfondene løftet Wall Street opp til pluss streken igjen. Bunner blir satt på en dag, topper tar tid. Ikke det at vi nødvendigvis topper ut nå, men jeg regner det som sannsynlig at mange tenker at “det har steget for mye”. Å vedde på en markedstopp er ingen tradingstrategi, men heller “a fools game”.

Ray Dalio i Bridgewater mener rallyet akkurat har begynt og vi har den bratteste stigningen foran oss!

Det mangler ikke morsom statistikk der ute; Nå har vi gått 395 dager uten en korreksjon på 5% eller mer på S&P500. Den forrige rekorden var under IT boomen før korreksjonen, deretter må vi tilbake til 60 tallet. Det behover ikke å ha noe å si for en reversering. Vi kan i teorien fortsette slik i evigheten. Markedet består nå av indeksforvaltere, roboter og software som alle er programmert til å hente inn større utslag. I gamle dager hendte det at større tradere og hedgefond lå skjevt og ble skviset slik at markedet faktisk reverserte noen prosent på en dag. Those were the days.

-/ ETTER EN LANG konsolideringsfase opp mot 75 kroner som var årsbeste i fjor, ser det ut til at Golden Ocean endelig kan bryte opp fra skyggenes dal. Capesize ratene har steget i en uke, og ligger nå på $13.500 per dag. Et lite byks høyere vil kunne skape momentum i aksjene også. Det er dog trist at Songa Bulk ikke har klart å skape en krone meravkastning det siste året, og det er åpenbart at det ikke er der investorene går for å eksponere seg mot tørrbulk. Jeg så en analyse på Golden Ocean som sa 95 kroner i kursmål, det er 23 kroner fra dagens nivå. Kan det nås før mai måned? Vårtraden i aksjemarkedet?

DAGENS NÆRINGSCOIN: I Nigeria er det store ponzisvindler som har drevet frem adapsjonen av Bitcoins. Når kundene har blitt lurt har de underveis lært seg å bruke kryptovalutaen, satt opp en personlig wallet, skaffet seg en naira-gateway etc.. Etter svindelen har de fortsatt å investere i Bitcoins. Skjebnens ironi at de nå troner høyest på bruken per capita i følge Bloomberg! Investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet spår boblesprekk for Bitcoin og tror reguleringer vil drepe interessen. Det kommer an på reguleringene. Hvis myndighetene går inn for å rydde opp i KYC og hvitvaskingsproblematikken gjennom økt rapportering av kundeinfo og skatt, kan det faktisk stimulere til enda flere brukere da sektoren oppleves som mer stueren. Time will show!

.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer