Morgenrapport Torsdag

Morgenrapport Torsdag


Nikkei -0.32%  Shanghai -0.58%  S&P500 -0.04%  DAX futures +0.06%


Europa så rødt, mens USA holdt seg, stort sett, over plussstreken etter Yellens duete renteheving. Asia surner etter at den Kinesiske sentralbanken, noe overraskende, følger Feds fotspor, og hever markedsrenten. Den sveitsiske sentralbanken kommer med sin rentebskjed kl 09.30 idag, etterfulgt av Norges Bank kl 10, så følger England sin kl 13, og ikke minst ECB sin rentebeskjed kl 13.45. Retail Sales fra UK og USA er ellers det som er verdt å følge med på idag.

Fed overrasket ingen igår, og hevet renten med 25 basispunkter, til 1,5%. Dette var tredje gangen sentralbanken har hevet renten for 2017, et tempo Yellen regner med at skal bli tilsvarende i 2018, selvom hun fratrer i starten av februar. Etterfølgeren Powell har dog gitt klart utrykk for å følge løpet som er lagt opp, gitt inflasjonen beveger seg som forventet.
Over er en god oversikt av de beste og verste plasseringene den påfølgende måneden etter rentehevingene vi har fått i år. Dollar sensitive råvarer har gjort det best, mens aksjer, med finans i spissen, har gjort det dårligst..

Bitcoin er i nesten samme driv som tidligere, og setter nye rekorder, om ikke daglig, så annenhver dag.
Resten av kryptouniverset følger tett etter, og 50-150% stigning i mindre kryptoer er langt ifra uvanlig.
Wall Street Journal har sett litt nærmere på hvem som faktisk kjøper og trader mest BTC, og det er ganske tydelig at det er asiatiske retail investorer som dominerer. Sør koreanske kunder sto for opp mot 25% av all omsetning på en av de mest hektiske dagene forrige uke. Dette er også grunnen for at myndighetene i asia ser større behov for reguleringer. Også fordi skepsisen er vesentlig større, godt illustrert med direktøren i Kinas sentralbank sitt sitat forrige måned; “There’s only one thing we can do—watch it from the bank of a river. One day you’ll see bitcoin’s dead body float away in front of you.”

DNB Markets har lagt ut en svært spennende graf som viser hva som skjer med EPSen til lakseselskapene hvis lakseprisen holder seg på 50kr gjennom 2018 og 19. Dette er verdt å merke seg da forwardprisene på laks ikke er så langt unna disse nivåene. 2018 handler på 55,5kr og 57,5kr for 2019.

Etter at brorparten av de større husene har gitt sine spådommer for neste år, så kommer nå listene med alle de potensielle riskene. Over ser du HSBC sin oversikt, og under ser du Deutsche Bank sin nær sagt uttømmende liste.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer