Morgenrapport Torsdag

Morgenrapport Torsdag


Nikkei +1.46%  Shanghai +0.06%  S&P500 -0.55% DAX futures +0.43%


Dag 6 med røde indekser, dette har vi ikke sett på nesten ett år, og er etter min mening bare sunt.
Litt volatilitet bør ikke skade noen (med mindre du heter LTCM), og vi kommer fra ekstremt lave nivåer. VIXen er opp 40% siste uken, og handler såvidt over 13, fortsatt ett stykke fra 40, som tidligere har signalisert større farer. Asiatiske indekser kommer tilbake idag, sammen med de råvarer og valutapar som gjerne stiger med aksjer. Mange sentralbankmedlemmer fra både USA og UK holder taler iløpet av dagen, hvor også europeisk KPI og amerikansk Philly Fed manufacturing er det som bør følges med på i løpet av dagen.

Amerikansk kjerneinflasjon var marginalt sterkere enn ventet, og viste også første stigning i 2017.
Dette er siste puslespillbiten som sementerer Feds renteheving i desember.
Investorene snudde fokuset sitt mot de lengre obligasjonene, og spreaden mellom 5 og 30årige statsobligasjoner er på snevre 76 basispunkter, laveste siden 2007.

HY – og søppel obligasjoners fall de siste dagene har vært pekt på som en av triggerne for nedsiden denne uken. Dog viser historien at dette bare har vært en god kortsiktig indikator, og at det ikke har vært en pekepinn for hverken resesjoner eller større fall i aksjemarkedet.
Deutsche Bank mener at det er svakheten i enkeltsektorene etter kvartalstall, blant annen telekom, som er grunnen for salgspresset.

Bitcoin kommer sterkt tilbake etter spliden om utviklingen av underliggende kode.
Bitcoin Cash, som er resultatet av en Hard Fork i august, har tatt mye av fokuset siste uken.
Investorene hoppet over til BTC Cash da det ikke ble noen økning av transaksjonsmengden for BTC i slutten av siste uke, og BTC Cash steg hissige 300% på noen få dager, men har nå roet seg på en dobling fra forrige uke. BTC Cash er bygget på samme underliggende kode, men støtter 8 ganger flere transaksjoner (ca 2mill transaksjoner mot BTCs 250k), som fortsatt er noe snaut for å konkurrere med tradisjonelle valutaer eller betalingsmetoder (VISA håndterer 150mill transaksjoner pr dag).

Hvis du mot formodning ikke var den heldige kjøperen av Da Vincis Salvator Mundi, for rekordhøye $450millioner, så fortvil ikke! Barclays har publisert en fiffig tabell med oversikt over alle aktivaklasser, med tilhørende meninger og spådommer, slik at du får parkert vekk noe kontanter over nyttår.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer