Morgenrapport Torsdag

Marginal opp på samtlige børser i Asia, og oljeprisen handler ned -0.5% fra i går. Uansett hvordan man vrir og vender på inputen i dag, vil all oppmerksomhet være på ECB møte. Styremedlemmene i den europeiske sentralbanken møtes klokken 09, og pressekonferansen til Mario Draghi er klokken 14.30. Det er ventet at de slipper en pressemelding klokken 13.45.

I går gikk markedet på en lekkasje om stimulipakken fra ECB. Ryktene sa at den ble på $50 milliarder over 20 måneder. Det er $1 trillion, og akkurat hva markedet i forkant var et minimumsnivå. Lekkasjen kan ta noe av brodden fra pressekonferansen i dag, men reaksjonene på børsen positive. Det betyr kanskje at vi unngår en sell the news i dag, noe som vil frustrere shorterne.

-/ I GÅR STEG Statoil 4 kroner fra bunn til topp, og handler nå OPP i 2015. Jeg tok en rask sjekk på PGS, AKSO, Akastor, SUBC og ingen er i pluss for inneværende år, men Statoil som har en topplinje direkte derivert fra spotprisen på olje, er altså opp 1.5%. Det er verdt å merke seg at oljeprisen er ned 15% i samme periode…

-/ GOLDMAN SACHS satte akkurat Opera på sine conviction buy list. Det er flere fond og mange high net indviduals, som følger den listen slavisk, og min erfaring at disse aksjene stiger i så henseende.

-/ HVIS DU TENKER at Norge har for mange offentlig ansatte, med generøse goder og pensjonsordninger, kan du bare se til Kina; De har 39 millioner offentlig ansatte, og nå fikk alle sammen 60% lønnsøkning. Dette er ledd i en omgjøring av pensjonsordningen, men jeg mistenker at det er et ledd i stimuliprogrammet fra sentralmyndighetene.

-/ IKKE MANGE dagene etter at Google trakk sin Google Glass brille fra markedet, offentligjorde Microsoft sin Hologram brille. Den er noe midt i mellom en skibrille for bruk i langrennsporet, Oculus Rift og Google Glass.

Husk at dere kan få morgenrapporten på mail, bare meld dere på her.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer