Morgenrapport Tirsdag

De fleste markedene har fordøyd valgresultatet, og handler nå på samme nivå som fredag. I tillegg ser det ut til at den spanske staten begynner å rekapitalisere private banker, og først ut er den tredje største banken Bankia. Det er smertefullt for eksisterende aksjonærer, men senker risikoen for at banken skal gå over ende og rive med seg andre.

Den virkelig gladnyheten i dag er Statoil, som leverer +5% bedre omsetning og over 10% bedre nettoresultat. Marginen er bedre, produksjonen er høyere og omsetningen i kvartalet er rekordhøyt.

-/ ETTERSOM MAKROBILDET har roet seg og STL la frem knallsterke tall, kan både SUBC og AKSO få vind i seilene i dag. Husk at de store oljeselskapene, inkludert Statoil, er deres “hovedmarked”. Går det bra for oppdragsgiver, blir det mer business på leverandøren..

-/ OMSETNINGEN til PGS slo estimatene, og det skulle bare mangle med tanke på at seismikk sektoren opplever høy aktivitet, men hva skjedde med pengene på vei ned til bunnlinjen? Nettoresultatet ble –30% mindre enn ventet. Skrekk og gru.

-/ PÅ EN DAG SOM ENDTE flatt klarte First Solar å stige +4%. Jeg leste også melding om at folketrygdfondet hadde kjøpt flere aksjer i REC, samtidig som en kunde av Enskilda akkumulerer aksjer. Sektoren er utbombet, og det hadde vært morsomt med litt gode nyheter for å trigge en skikkelig bounce, men der ligger problemet: Det er ingen gode nyheter i bransjen.

-/ “FORTUNE FAVOURS THE BOLD” – og i går kunne man kjøpe QEC til 5.7 kr, noe som er 1.1 kr lavere enn toppen forrige uke. Det er flere oppdateringer på prøveboring ventet før sommeren, selv om det ikke finnes noen garanti for at disse er positive. Husk å justere ned volum og risikoapetitt når man handler slike aksjer. Det er ikke det samme som å handle sterke bluechips på lave multipler.

-/ JOHN FREDRIKSEN tror krisen i tank vil være 2-3 år til, med flere konkurser, men han skal bruke tiden til å kjøpe skip. Hittil har han kjøpt 10 medium range product tankers og 2 aframaxer, og sier at det hadde vært tullball å kjøpe “Skrik” fordi prisen kunne alternativt finansiert et par tankskip..

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer