Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.67%  Shanghai -0.15%  S&P500 +0.70%  DAX futures +0.10%

Markedet stiger videre og i dag kan vi lese at EU og USA innleder samtaler om ny handelsavtale. Det ville være overraskende om dette gikk smertefritt, med tanke på alle de ulike interessen som aldri er enige på det europeiske kontinentet og et stabeist i det hvite hus, men de er i hvert fall i gang.

Bitcoin har steget kraftig over julen. Tidlig i desember bunnet Bitcoin på $6.500, og har steget jevnt og trutt til $8.480 i dag. Teknikerne jeg leser mener neste motstand ligger rundt $9.500. Omsetningen har steget betraktetlig på de største børsene og antall søkeord på Google relatert til krypto og Bitcoin er markant opp de siste ukene.

-/ HAR BORR Drilling kommet ned iköpslägetunder 70 kroner?Clarkson Platou tror selskapet kan unngå en emisjon og bli en “cash cow” på sikt. Husk at oljeprisen har falt ned i tradingintervallet, og skulle den begynne å stige igjen vil det gi drahjelp til hele oljesektoren inkludert BORR.

-/ DERE HAR sikkertlest artikkelen i DN om Elon Musk sin bonusavtale i Tesla, men jeg synes det var verdt å trekke den frem igjen ettersom kursen stengte $525. Det betyr at han snart er i bonusposisjon der han vil overta 1% av aksjene, som i dag er verdt $800 millioner. Elon Musk har kontrakt på 12 slike bonuser med ulike innslagspunkt etter hvert som aksjekursen og omsetningen stiger.

-/ HER VAR en annen godbit fra Guardian Science;Scientist use stem cells from frogs to build living robots. Nå kan man designe levende men programmerbare organismer.Gi den egenskaper og “oppdrag”. Veldig fascinerende hvor langt de har kommet og hva dette kan brukes til.

“Their unique features mean that future versions of the robots might be deployed to clean up microplastic pollution in the oceans, locate and digest toxic materials, deliver drugs in the body or remove plaque from artery walls, the scientists say.”

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer