Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +1.88%  Shanghai +0.42%  S&P500 +0.37%  DAX futures +0.22%OSEBX holdt seg svært godt med tanke på at hele laksesektoren og Telenor var ned godt ned, og indeksen er bare noen få punkter unna årsbeste. Europa var også et hav av grønne indekser, hvor optimismen rundt Brexit fortsetter.
USA printet nye topper, selv med rykter om at fase 1 av handelsavtalen med Kina kan bli noe nedskalert. SP500 har noen prosent til før man treffer de mest optimistiske estimatene på 3300 poeng, og grafen over viser at aktørene setter ti års rekord i å vøre nettoshort VIXen.
Asia følger på gårsdagens bevegelser, og Nikkei leder ann da de prøver å ta igjen etter fridagen.
PMI fra UK, samt PMI, ISM, nye jobber, og oljelagertall fra USA er dagens makro.Nytt bein ned for både tank og produkt over natten, med VLCC ned 6%, Suezmax ned 13%, Aframax ned 9%, og MR ned 12%.
Dette er en del av festlighetene rundt IMO2020, da svært få vet hvordan dette faktisk vil slå ut i praksis de neste månedene og kvartalene, så det vil dukke opp enda flere tradingmuligheter.
Den store volatiliteten ser dog ikke ut til å skremme vekk hverken redere, investorer eller analytikere fra sektoren, og brorparten er rimelig positive til det fundamentale bildet fremover.

Platts, en av de større leverandørene av data for råvarer og energi, har laget en ny tørrbulkindeks, som hensyntar skip med og uten scrubber. Her ser man at det allerede er en $4300-5300 spread mellom skip med og uten scrubber, avhengig av rute.
Spreaden er ventet å øke ettersom man frykter at det vil være et overtilbud av bunkers med høy innhold av svovel.

Ny uke tilsier også ny ukesoppdatering fra Cleaves, her finner du ditt faglige påfyll for shipping.Grunnleggeren av Under Armour delte i helgen en god historie på LinkedIn om hvordan han vridde litt på sannheten i starten for å få selskapet til å virke større og mer attraktivt.
Nå viser det seg at vridning på sannhet er noe som har fulgt med videre, selv om selskapet har vokst seg til en av de større produsentene av sportsutstyr i USA.

Etter over 6 år med over 20% vekst så bråstopper det i 2016 da tre forskjellige CFOer ser over regnskapet.
Salgsveksten forsvinner helt, aksjen faller fra $50 til $15, grunnlegger og CEO går av, og nå har de justisdepartmentet og finanstilsynet etter seg for mistanke om kreativ og manipulativ regnskapsføring.

Fisk råtner som kjent fra hodet og ned.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer