Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.99% Shanghai +0.84%S&P500 -0.44% DAX futures +0.00%

Tankratene stiger videre, og nå begynner det å bli stramt. Da Herbjørn Hansson var i Finansavisen i gå, tjente en Suezmax ut av vest-afrika $63.750 per dag, men få timer etterpå sluttet de over $70.000 per dag. Nye 10% opp på 24 timer. Nordic American Tankers steg nye 9% i går til $3.07.

Markedet forsøkte seg på oppsiden i går, da det kom positive nyheter fra den kinesiske handelsdelegasjonen, noe som løftet de asiatiske børsene også. Dette er hva dagene gir oss frem til kvartalstallene begynner å komme i slutten av neste uke. Jeg står fast ved at oktober blir ruglete, men plutselig går startskuddet for julerallyet. I november, desember, januar og februar bør man eie aksjer.

Det er godt vi har noen smarte hoder hos investeringsbankene som kan gi oss råd. Goldman Sachs mener at det er altfor tidlige å konkludere med at det ti år gamle aksjerallyet er ferdig. JP Morgan maner dog til forsiktighet i det korte bildet. De mener korreksjonen vi opplever nå kun har kommet halvveis dit den skal.

Norge er en svært fin ordning med aksjesparekonto. Her kan du investere i aksjer uten å måtte betale skatt før du tar ut pengene, tilnærmet likt system som ved bruk av aksjeselskap som holdingstruktur. Her kan du lese mer om tidsfrister for å bruke denne skattefordelene hos Nordnet.

Jeg vil slå et slag for et par shippingaksjer, som er satt opp som rene utbyttemaskiner eller aktivaspill. Både Hunter og 2020 bulkers ble dannet av finansfolk som så sin mulighet i billige skip med god finansiering. Begge selskapene er svært tydelige på at de ønsker å gi aksjonærene en renest mulig eksponering mot sine respektive markeder. Det skal ikke være noen skjulte avtaler, adressekommisjoner eller bonuser for å kjøpe flere skip. Begge selskapene tar levering av skip i disse dager og planlegger å betale utbytte så fort det er likviditet i operasjonen. Hunter Group har steget 50% de siste ukene, på den kraftige oppgangen i ratene. 

Les gjerne også mitt meningsinnlegg om stablecoins og digital sentralbankvaluta; Kampen om kronen

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot


Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer