Morgenrapport Tirsdag

Ingen store bevegelser i Asia, fordi fokuset i dag vil være på en lang rekke kvartalsrapporter:

  • IBM
  • Texas Instruments – Intel leverte svakere, men var det på grunn av konkurrentene eller totalmarkedet?
  • Google – Ble oppgradert av flere meglerhus allerede på fredag, forventingene kan være høye.
  • Johnson & Johnson – En aldrende populasjon hjelper farmasøytselskaper. Baby boomers pensjoneres snart.
  • Verizon – Teleselskap som vil rapportere hvor mange Iphonetelefoner de har solgt og abonnement aktivert.

I tillegg kommer ZEW indeksen i Tyskland, som har potensialet til å flytte kursene. De siste tallene fra Europas sterkeste økonomi, har vært dårligere enn ventet, og GDP veksten har falt ned mot nullstreken dessverre. Positive tall vil ble tatt i mot med åpne armer regner jeg med…

-/ NÅ NÆRMER Yara seg 300 kroner med stormskritt, og det er ikke utenkelig at nivået blir tatt ut allerede i dag. De legger frem kvartalsrapporten den 12. Februar.

-/ DNB MARKETS bekrefter i dag sitt kursmål på 5.80 kroner i GOGL, som de mener er underliggende verdi (break up value). I tillegg kan de styrke balansen ved å få kansellert nybygg. Spørsmålet er om John Fredriksen fortsatt ønsker å kansellere nybygg hvis han lukter opptur i tørrbulkmarkedet det neste året eller to.

Warren Buffet har vært ute igjen, og nå om gjeldsnivået og sosiale forskjeller. Han mener gjeldsnivået på $16 trillioner ikke er et problem, ettersom USA hadde større gjeldsgrad målt mot GDP enn etter andre verdenskrig. Det markerte også starten på en av de største oppgangsperiodene i verdenshistorien.

Personlig synes jeg han kommer med et par fornuftige synspunkter: han er for å øke skattene til “de rike” til en viss grad, for i et land med GDP på $50.000 per innbygger skal ingen behøve å sulte eller bli avvist ved sykehusdøren. Når det var sagt, var han veldig opptatt av “likt utgangspunkt, men ulikt resultat”. Man trenger Bill Gates og Steve Jobs som jobber ræva av seg for å skape utvikling og økonomisk fremgang, og det er naturlig at de blir belønnet med mer penger enn de som ikke lykkes.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer