Morgenrapport Tirsdag

Nikkei+0.19% Shanghai-0.20%S&P500+1.09% DAX futures+0.15%

Wall Street var stengt i går på grunn av Presidents Day, noe som ledet de asiatiske motpartene inn i hvilepulsens verden. Vanligvis er det positivt med konsolidering på høyere nivåer, men det kan også bety en lengre avmetning i risikosentimentet. I hvert fall hvis vi nærmer oss en sentiment-topp som grafen ovenfor kan tyde på. Den viser optimismen og aksjevektingen aggregert blant topp 120 nyhetsbrev i USA.

Apropos nyhetsbrev og kvartalsvise rapporter fra din fond eller sparerådgiver.Josh Brown og Ritholtz Wealth Management kuttet ut sin kvartalsvise rapport og fikk ikke en eneste klage. Det viste seg at ingen leste dem. Kundene ba om en oppdatering når de selv trengte det, og ikke på en fixed dato i en kalender.

-/ SELV OMNorwegianaksjen handler langt over emisjonskurs på 33 kroner, bør man være forsiktig før dealen er satt. Det er 45 millioner aksjer i selskapet og markedsverdien er i dag 4.4 milliarder kroner. Nå skal det hentes 3 milliarder fordelt på 90 millioner tegningsretter. Dagens kan uttrykkes ved 4.4 milliarder i m.cap delt på 45 millioner aksjer = 93 kroner. Legger man på 3 milliarder i kontakter er m. cap 7.4 milliarder som nå deles på 135 millioner aksjer. Da blir svaret 53 kroner. Dettee er ingen fasit, men jeg er overbevist om det kommer til å være press på kursen frem til transaksjonen er ferdig.

-/ NRK EKKO har lagt ut en episode som tar for seg landbasert produksjon av laks. Dette kan skape flere endringer i dagens industri, da den store oppsiden med landbasert lakseproduksjon er at man kan gjøre det nære kjernemarkeder. Hva skjer med lokale produsenter i Norge, når fremmede markedet blir forsynt av landbaserte konkurrenter? Atlantic Sapphire stengte på 91 kroner i går, med null selgere i ordreboken.B

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer