Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +2.65%  Shanghai +0.68%  S&P500 +0.07%  DAX futures +0.80%

Oslo tok med seg momentumet fra Asia inn i ukens første dag, hvor en grei oppgang på noe labert volum ble resultatet. Kontinentet leverte mer fart på oppsiden, men her og var volumene noe fraværende.Asia ledes opp av Japan, som tar igjen etter feriedagen igår, men som også er godt hjulpet av en svakere Yen. Rykter om enighet rundt veggen til rump bidrar også til god oppgang på alt av futures.
Tale fra BuBas president, mer lånestatistikk fra Kina, EUs finansministermøte, månedsrapport fra OPEC, tale fra BoEs president, nye stillinger og oljelage statistikk fra USA er dagens makro.

Selv om man ikke har kommet en centimeter nærmere en løsning for handelskrigen,eller sett den ledende kinesiske kredittveksten snu opp, så flyter kapitslen inn i kinesiske aksjer i høyt tempo. Faktisk så har flyten av utenlandsk kapital inn til fastlandsbørsene i Kina sett rekordmengder så langt i 2019.
Både Shanghai og Shenzhen hadde sitt verste år på 10 år ifjor, og var ned over 25%.
Posisjoneringen er igang, og man spør seg hvor mye verre kan det bli.
Svaret er det kan alltids bli verre, men hvis man venter helt til himmelen er skyfri så er man gjerne for sent ute.
Citi mener man nå også nærmer seg bunnen i halvleder sektoren, og ser rekordetterspørsel fra kunder for møter med ledelsen i de respektive selskapene. De hevder at nedturen i sektoren er lik som man har sett tidligere, og at den hverken vil bli langvarig eller veldig dyp denne gangen heller. Her hjemme er det NOD som er beste eksponering mot sektoren, men det lønner seg som alltid å gjøre hjemmeleksen på hvilke sektorer og selskaper man er indirekte eksponert gjennom.

2018 var et merkeår. Dette var det første året spill omsatte for mer enn film i verden. Selv om det ble satt omsetningsrekord for filmene som premierte på kino, så trumfet spillenes 18% årlige vekst filmenes omsetningpå godt over $40mrd. Som Netflixsjefen sa; Vi konkurrerer og taper mer mot Fortnite enn HBO.

Fortnite er noe man nær sagt kan kalle en landeplage. Selv om man ikke spiller pc/videospill selv så skal det bra gjøres å ha unngått denne farsotten som finnes på skjermer over hele verden.
Spillet, som forsåvidt er gratis, kom ut i en tidlig versjon midt i 2017, og har siden den tid fått 60 millioner brukere. Epic Games, som har laget Fortnite, ryktes å ha tjent litt over $3mrd på det ifjor alene, noe som er ganske bra med tanke på at det er gratis. Brukerne er ville etter å kjøpe kostymer etc for spillfigurene sine!
Tech giganten Tencent har nytt godt av sitt 40% eierskap av Epic Games.

Nå kan det se ut som gleden er over for Fortnite. Electronic Arts, spillgiganten fra USA, lanserte overraskende en konkurrent, Apex Legends, for snaue to uker siden, som selvfølgelig også er gratis.
De har allerede fått over 25 millioner brukere, og det ser ikke ut til at de har mistet appetiten for digitale klær og våpenfarger. EA hadde et tøft andre halvår i 2018, hvor aksjen halverte seg fra toppen, hvor bunnen ble satt litt før jul. De kan nå ha funnet seg en ny melkeku, som allerede har fått innpass i den eksepsjonelt raskt voksende E Sport verdenen.

Handel over landegrensene er der fokuset for markedet er, og bør være, om dagen. Både Brexit og handleskrigen mellom USA og Kina har vidstrakte konsekvenser. Men disse tallene kan noen ganger komme litt ut av perspektiv, $40mrd her, og $200mrd der, ikke tall som brukes ofte ellers.
Visual Capitilist har igjen laget en pedagogisk riktig fremstilling av verdenshandelen som bør ses.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer