Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei +1.44%  Shanghai +1.02% S&P500 -0.66% DAX futures  +0.37%

Markedet svinger fortsatt godt, og de med lange briller i markedet gjør seg nok best med å ta noen skritt fra skjermen. Europa gjorde et greit comeback igår, men volumene var ikke på den overbevisende siden. USA svingte også svært godt, men oppgangen ble igjen visket vekk etter rykter om eskalering i handelskrigen. SP500 stengte en hårsbredd unna den offisielle korreksjonsgrensen på 10% fra toppen.
Asia handler jevnt over opp etter nye fremstøt fra kinesiske myndigheter om markedsstøtte.
Spansk og tysk KPI. BNP fra Frankrike, Italia og EU, tysk arbeidsledighet, samt forbrukerdata fra Frankrike, Spania, Italia, EU, og USA er dagens viktigste makro.

Smart Money Flow Index deles hyppig om dagen. Den har vært bratt fallende siden starten av året, og som grafen over viser, så var den en ledende indeks i forkant av fallene under dotcom og finanskrisen.
Indeksen er litt simpel, da den antar at “dumme penger” handler de første 30 minuttene av børsdagen, og at de “smarte pengene” handler de siste 60 minuttene.
Indeksen er rett og slett kun handelsdagens gevinst/tap for de første 30minuttene + handelsdagens gevinst/tap de siste 60 minuttene.

At den siste timen består av smarte penger er til en viss grad sant, da alle store fond og institusjoner ofte handler til EOD (end of day) kurser, noe volumene avslører.
Tradere er mer kjent for å ta posisjoner eller klipp i, den ofte mer volatile, første halvtimen. Hvorvidt dette kvalifiserer som dumme penger velger jeg og la andre avgjøre.

Som nevnt igår så er det ikke mangel på risikomomenter fremover, og handelskrigen er noe av det som barberer mest av vekstanslagene.
Mye informasjon her vil forhåpentligvis komme i løpet av November, da Trump og XI har berammet et møte. Frem til da så er kinesiske myndigheter godt igang med å svekke valutaen sin for å avgrense skadene tariffene gjør, og nå i det siste, tilføre likviditet til markedet, og oppmuntre til M&A og tilbakekjøp av aksjer.

Wells Fargo hevder at nedsalget i oktober gjør at aktørene nå sitter med en ubalane i aktivaklassene som må rettes opp, og at så mye som $21mrd i aksjer skal kjøpes inn i neste måned, og at $27mrd i obligasjoner skal selges.

Paul Harper fra DNB har twitret denne grafen, som gir mer hjemlig relevans enn den oversikten jeg la ved igår.
Har du sittet overvekt sjømat, så kan du med god samvittighet starte julegaveshoppingen allerede nå.
Sjømatindeksen er, selv med siste ukers turbulens, opp over 70% i år.
Energiindeksen fikk ikke bli med i grafen, men selv den har levert over 20% i år.
Det hevdes at det siste sprettet opp i sjømat er på bakgrunn av amerikanske institusjoner som skal ha eksponering mot matproduksjon, som ikke rammes av handelskrigen.

Oslo Børs har alle disse indeksene listet enkelt opp på hjemmesiden.

Wall Street Journal prøver å gi litt farge på hvorfor drapet på journalisten i ambassaden i Tyrkia kan fyre opp under en gammelt rivalisering mellom to stormakter i midtøsten.

Mvh

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer