Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +1.19%  Shanghai +0.87%  S&P500 +0.81%  DAX futures +0.60%


Sentiment: Monsterbullish!

For ti år siden korrigerte markedet og økonomien på grunn av dårlig gjeld. Husholdninger, banker, nasjonalstater endte alle med buksene nede da festen var over. Tilliten til økonomien har sneket seg tilbake i mellomtiden, og for en tillit vi nå har til at rentene ikke stiger eller at økonomien bremser hardt. Gjelden er tilbake til 2007 nivå eller høyere.

Her ser dere betalingsforpliktelsene per måned, sammenlignet med sparerate. Det går mer og mer penger til renter og avdrag, da gjeldsbelastningen er skyhøy.

Godt det ikke er like stor belåning i aksjemarkedet, eller vent; Her ser dere utviklingen i aksjegiring på New York Stock Exchange. Rød søyle som går nedover er antall milliarder dollar lånt til aksjehandel. Blå strek er S&P500. Dummet oss ut igjen?

MEN, det er nemlig et stort MEN her. Selv om vi er overkjøpt og har steget mye, betyr det ikke at markedet skal korrigere med det første. På grafen nedenfor ser vi at 14 måneders RSI har ikke vært sterkere på 22 år. Dette er en av de mest kraftfulle sentimentindikatorene vi har, og inntraff forrige gang i 1955, 1985 og 1996. Aksjemarkedet leverte over gjennomsnittlig avkastning både 6-12-24 og 36 måneder etter at dette toppnivået på RSI ble nådd.

-/ ET NYTT sterkt kvartal fra Netflix, som steg 3% under ordinær handel, men nye 8% etter stengetid da tallene ble presentert. 8.3 millioner mennesker tegnet seg for et betalende abonnement i Q4, mot 7.1 millioner i samme periode i 2016. Selskapet skal nå øke prisene, og vurderer ulike reklameinntekter. Brukere først, så kommer inntektene. Husker dere da de splittet aksjen 7:1 fra $700 og ned til $100? Den handler $261 nå…

DAGENS NÆRINGSCOIN: Sør-Korea innfører nå nye regler for handel med Bitcoin og Kryptovaluta. Banker må heretter følge hvitvaskingsregler, børsene blir forhindret fra å tilby konto til utlendinger og folk uten ID. Dette for å kunne overvåke skatteinngang fra kryptospekulasjon, og et riktig skritt i retning for hele segmentet. Per Valebrokk skrev en kronikk på E24 i helgen der han mente kryptovaluta ville bli regulert i hjel. Det kommer selvfølgelig an på reguleringene, men det vi nå ser i Sør-Korea vil kun øke nedslagsfeltet ettersom det blir “tryggere” og mer stuerent å handle krypto. Da kommer institusjonene etterhvert. Apropos større finanskonsern; BitFlyer er første kryptobørs som har oppnådd full lisens til å operere i både Japan, USA og nå Europa. De henvender seg til banker, fond og større institusjoner. De står for cirka 26% av omsetningene av BTC. Japans største bank, Mitsubishi Financial, utsteder nå en egen token til sine ansatte som skal handle på pari med Yen. De mener å kunne hente ut besparelser på transaksjonskostnader.

.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer