Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -0.04%  Shanghai +0.20%  S&P500 -0.04%  DAX futures +0.14%


Sentiment: Rød start!

Det store diskusjonstemaet på sosiale medier i går, var FED guvernørene som gikk ut for å advare om bobletilstander på aksjer etter et tiår med stimuli og lave renter. Mange så dette som en posisjonering før det eventuelt smeller. “Dette advarte jeg mot”, og er et skifte fra tidligere der ingen av de skilte seg noe særlig ut fra konsensus. S&P500 handler til 135% av amerikansk GDP, høyeste nivå siden 1999. Arbeidsledigheten er rekordlav, og det har aldri vart lenge. Det er et sterkt signal om at selskaper kan slite med å vokse da de ikke finner kvalifisert arbeidskraft. 

Oslo Børs har fjernet megler-id etter en handel. Det betyr at alle de som har vært panisk opptatt av hva meglerhusene gjør i markedet, nå kan betrygge seg med at ingen andre kan forsøke å frontrunne større ordre. ikke det at frontrunning var lett i forrige uke heller, i all den tid store kunder bruker mange ulike meglerhus med komplekse algoritmer, og store meglerhus har et virrvarr av ordre som er umulige å lese for den jevne mann. Det eneste som er mulig å lese er når du som privat aksjesparer legger inn kjøps eller salgsordre som er større enn hva som ligger i ordreboken fra før av, da kommer robotene og omkranser deg som pirayar i vannet. Så slapp av, det blir like vanskelig å handle manuelt for de som ikke har gode nok verktøy, som tidligere.

-/ EN AV AKSJENE jeg spådde et godt år for, har vist en skuffende utvikling. Nå har det kommet en analyse som spår et kursmål på 42 kroner for Photocure som nå handler 26 kroner. Analysehuset Edison ser flere potensielle triggere frem over. Photocure meddelte også at USA vil legge et av produktene deres på blå resept slik at det blir billigere for pasienten. Selskapet leter etter komersielle partnere for Cevira og Visonac. Her kan det komme meldinger om godkjennelser fra FDA (husk at Trump har lovet fast-track av medisiner) og større partnere. Når det gjelder slike aksjer må man kjøpe og lukke øynene, da man ikke rekker å kjøpe når nyheten endelig kommer. Da går det nemlig fort.

-/ I DAG FÅR VI se hvor skadeskutte disse biometriaksjene er. Både NEXT biometrics og IDEX kommer med nyheter. NEXT melder til markedet at de lanserer “Oyster II”, sin aller nyeste fingeravtrykkleser som kan brukes på laptops og PCer med USB inngang. IDEX inngår avtale med Feitian, et selskap bestående av 1000 ansatte og et smarkort som brukes til adgangskontroll og betaling. Her skal de kombinere teknologien sin for å gjøre smartkortet enda.. smartere. Det er vel liten tvil og om at aksjene kommer til å stige, men hvor mange kommer til å bruke anledningen til å selge?

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer