Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +1.72%   Shanghai -0.29%  S&P500 +0.15%  DAX futures -0.04%


Godstoget tøffer videre, og bryter murer og rekorder på veien. Nye all time high for både SP500 og Dow-Jones indeksen, og det er nå over 400 dager siden markedet korrigerte mer enn 5%.

Dette er SP500s tredje lengste rally noensinne. Nikkei indeksen hadde litt å ta igjen etter en stengt dag på mandag, og stiger markante 1,7%, samtidig som andre indekser i Asia handler marginalt i minus. Det skyldes en klar intervenering av Kinesiske myndigheter i USD/CNY. Sentimentsindikator fra EU og Tyskland, og byggetillatelser fra USA er makroen for dagen. I morgen er det rentebeslutning fra FED.

RenoNorden meldte igår kveld at selskapet er konkurs. Virksomheten i Danmark, Sverige og Finland lever dog videre. Selskapet hentet 350m senest i mars og har jobbet for å komme seg ut av hovedsaklig 9 kommunale avtaler som har vært rene tapsprosjekter. RenoNorden skal etter egen nettside ha 46% av markedet i Norge, så unner de, som eventuelt blir rammet, en bedre skjebne enn det vi opplevde i Oslo  i fjor.

Bitcoin kommer skrikende tilbake etter en begredelig uke, og var igår kveld allerede 30% opp fra bunnen. BTC kommer ned 4% igjen på morgenkvisten, men kjøperne har vist seg sterke i troen, selv etter Kina sine vide innsats mot Bitcoin som helhet. Den har en unik evne til å stå i mot eksogene sjokk som regulatoriske myndigheter, store tyverier og konkurser som Mt.Gox.

Paretonferansen er over for denne gang, og de har i lagt ut et kort og godt sammendrag, gratis. Det er godt å leve i disse pre Mifid II tidene. Fant etterspørselsgrafen til rigg spesielt interesant, nå som også Seadrill kommer tilbake til på banen. Klarer JF og holde leder posisjonen mot Transocean, eller er det Trøim sitt Borr Drilling som skal bli den nye investorfavoritten?

Alt av selskapsnyheter kommer igjen i skyggen av det som er den største driveren bak dette bullmarkedet, og det er selvfølgelig sentralbankene som står midt i manesjen, denne gang er det gode gamle FED. Imorgen er det FOMC møte, med påfølgende pressekonferanse og den famøse “dot plottingen”. Når skal man reversere kvantitative lettelser? Dette er det eneste spørsmålet som man trenger å fokusere på, inflasjonen er fortsatt på nivåer hvor et høyere tempo med renteøkninger ikke vil være hensiktsmessig.

Skarpere hoder rundt om har også sine meninger om hva FED skal gjøre, og de tankene finner du her:

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer