Morgenrapport Tirsdag

Til tross for dårlig ISM Manufactoring tall (under 50) stengte Wall Street på dagens høyeste notering. Alle som er bearish og følte en lett frysning på ryggen når ISM tallet kom, må begynne å lytte til markedet snarere enn sine egne ønsker. Min teori er at markedet ville solgt av etter EU møte, hvis ikke risikobildet hadde snudd. Asiatiske børser gjør et nytt løft i natt, og er det ikke det som kjennetegner et bullmarked? At indeksene løfter seg hver gang man tror det skal komme et “pullback”?

Husk at vi går inn i en stille periode for året, med lavere volum, og da synes jeg det er sterk “performance” at indeksene fortsetter å stige flere dager på rad.

-/ JEG TRAKK frem Funcom i går, og aksjen åpnet høyt, men stengte høyere. +9.4% og volumet var over 40 mill kr. —–

-/ FINANSAKSJENE ledet oppgangen i Asia, og det kan friste investorene inn i DNB i dag. Jeg mener fortsatt denne aksjen kan være spennende frem til Q2 tallene.

-/ KORRUPSJONSSAKEN til Yara preger overskriftene, og jeg har ikke helt skjønnt hvorfor det ikke slått på aksjekursen. Er det ikke selskapet som risikerer bot hvis skyldig? Eller er det kun enkeltansatt som har gått ut av stillingene sine?

-/ “STRATEGENE” I Goldman Sachs snudde i går, etter en skikkelig bommert der de anbefalte kunder å gå short totalmarkedet 21 Juni. I går gikk stoplossen.

-/ ODDBJØRN HOLLEN i Christiania Securities mener OSEBX 530 er innen rekkevidde før årskiftet, basert på teknisk analyse. Jeg skal ikke komme med lignende spådom, men jeg reagerer på journalistens spørsmål: “Er ikke dette urealistisk?” … Urealistisk at børsen stiger 25%? Hva er det som egentlig er urealistisk på børsen, med tanke på de store svingningene og krisen vi har vært igjennom siden 2008? Samme reporter ville vel spurt før krisen om det var urealistisk at flere store banker som Bear Stearns og Lehmann kom til å gå konk på få måneder. Urealistisk at halve eurosonene var insolvent innen 2 år. At euroen gikk 1.55 til 1.19 mot dollaren er i hvert fall urealistisk, med de problemene USA hadde. At FED kom til å trykke opp 1 trillion dollar i stimuli var nok urealistisk, og at ECB følger på med et sikringsfond på 1 trillion euro var nok ikke ventet det heller. I min bok er det svært lite som er “urealistisk” i aksjemarkedet, i hvert fall ikke en oppgang på 25%…

-/ FLERE HAR SPURT meg om jeg ikke blir mer positiv til oljen og oljeaksjene når som børsen har snudd, og det blir jeg ikke. Dere har fått med dere argumentasjonsrekken min, og nå ser jeg at Berge Gerdt Larsen har samme syn når han peker på høyere produksjon og økning i tilbudet. Han mener at rammene for investeringer allerede er lagt, og det er en fare for kutt i investeringen hvis oljeprisen forblir lav. Resultatet kan bli:

– Oljeselskaper med mange lange kontrakter og riggselskaper med korte kontrakter vil bli rammet hardt, mener Larsen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer