Morgenrapport Tirsdag

Blandet drops i Asia, der Nikke indeksen og Hong Kong faller, mens Shanghaibørsen stiger. Den kinesiske børsen, som nå åpnes for vestlige investorer, har steget 16% siden Juli. Det er bra performance i en økonomi, der mange er uttalt skeptiske til eiendomsmarkedet (spøkelsesbyer) og bremsende vekst i økonomien.

Oslo Børs har holdt seg bedre de siste tre handelsdagene, enn de andre europeiske børsene. Det blir spennende å se om dette fortsetter skulle f.eks Tyskland gå inn i rallymodus resten av uken. Jeg er fortsatt optimist på at ECB på torsdag og arbeidstallene på fredag vil bringe frem kjøpere det neste døgnet.

 

-/ OM EN GOD uke noteres XXL på Oslo Børs, og i dag skriver finansavisen om hvor meningsløst det ofte er med private equity bransjen og slike transaksjoner. XXL selger aksjer for 8.5 milliarder kroner, det er i øvre enden av intervallet. 6.3 milliarder kroner er nedsalg av tidligere aksjonærer, blant annet EQT (Wallenberg famillien sitt PE selskap). De resterende 1.2 milliarder kronene som skal til selskapet i form av ny kapital, skal brukes til å betale tilbake et lån… til EQT. Det hentes altså 8.5 milliarder kroner, men selskapet får ikke nevneverdig større arbeidskapital. EQT derimot, kan se frem til en stor payday.

-/ DET HAR IKKE VÆRT flere børsnotering på Stockholmsbørsen på 14 år. Nesten en i uken resten av året. Det betyr at markedet absorberer noteringer, noe som er et positivt tegn, selv om om mange kanskje peker på at dette er et toppish signal. Jeg vil heller si at det er toppish når noteringsvinduet blir lukket, at dealer feiler eller blir trukket. Meglerhusene er i hvert fall fornøyd. 55 millioner i snittinntekt per børsnotering.

-/ DEN 1. OKTOBER blir Zalando notert på Frankfurtbørsen. Nordens største netthandelsbedrift, er verdsatt til 4.9 milliarder EUR og svenske Kinnevik eier 32% av selskapet. 

-/ EN MANNS BRØD, er en annen manns brød. Jeffredy Gundlach er den nye “bond-king” i USA, og har hatt den største inflow av kapital siden opprettelsen av sitt Doubleline hedgefond, etter at Bill Gross forlot PIMCO.

-/ ACTIONKAMERAPRODUSENTEN GoPro ble notert til $31 i Juni, altså for tre måneder siden. I går handlet den $87, og har åpenbart vært en kule både for gründerne og de som tegnet i emisjonen. Det er ikke vanskelig å forstå, ettersom de leverer denne kvaliteten (video)

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
30.09.2014 09:29

GoPro ble notert til $25.

Gjest
Gjest
27.12.2014 17:45

It’s a plsrauee to find someone who can think so clearly