Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.45%  Shanghai -0.48%  S&P500 -0.15%  DAX futures -0.39%


Ikke de store bevegelsene i indeksen, og OSEBX har strengt tatt ikke beveget seg mye mer enn 1% siden nyttår.
Samme flate tendens var det nedover kontinentet, dog marginalt grønne tall i motsetning til her hjemme.
Amerikanske indekser ser noen kjappe drag nedover på indeksene, men disse salgsordrene ser ut til å absorberes enn så lenge. Også her var det rundt nullpunktet man endte dagen.
Asia handler ned over hele linjen, men ikke i noe heseblesende tempo. Er det en tjuvstart på sell on news?
Fransk, spansk og britisk KPI, nye lån i Kina, industriproduksjon fra EU, samt produktprisindeks og oljelagertall fra USA er dagens makro.Jerome Powell har ikke nødvendigvis hatt ren plankekjøring siden han ble sjef for Fed.
En mildt sagt misfornøyd president, handelskrig med Kina+++, rekordsterk dollar, rekordstor balanse, handelssunderskudd, og gjeld er bare noen av elementene han skal balansere mellom.

Den famøse REPO renten har også tatt en del fokus for Fed, og situasjonen er fortsatt ikke helt løst.
Skulle du ikke helt ha fått med deg hva REPO renten er så har WSJ en fin forklaringsvideo her.
I samme artikkel så tar også WSJ opp det siste som visstnok har blitt diskutert internt hos Fed, det er å gi hedgefond direkte (via hoveddealerne vel og merke) tilgang til REPO finansiering fra Fedfor å avta den høye etterspørselen for den likviditeten Fed har måtte stille på daglig basis.

Jerome skal selvfølgelig også få bryne seg på det som kan bli en underskrevet Fase 1 handelsavtale med Kina idag, og ikke minst en svært nærliggende Brexit 31. januar.
Man hadde kanskje ikke en så stressende jobb allikevel?Viktigheten av å gjøre grundig research, og ikke minst ha en liten iboende skepsis er viktig i dagens digitale samfunn, og vil nok ikke være noe mindre essensielt i tiåret vi er igang med.
Lekoil, oljeselskapet med lisenser i NIgeria, som er notert på London børen har sånn sett en jobb å gjøre på dette feltet. Selskapet var avhengigav en ny lånefasilitet, og snuste rundt i markedet på hvor de kunne få tak i dette.
Et Bahamas registrert konsulentselskap tok kontakt og sa fondet til Qatar kunne stille med $184mill i lån for å utvinne lisensen selskapet hadde.
Selskapet fikk også inn ett par tungveiende herrer i styret etter denne dealen, og aksjekursen over doblet seg på en uke.
Det viste seg igår at Qatar hadde null kjennskap til denne dealen, og konsulentselskapet i Bahamas ikke eksisterte. $600k i fees er dermed borte, og selskapet er enda lengre unna nytt lån.

Ved en nærmere titt så hadde presentasjonen Lekoil fikk verken navn på ledende ansatte eller de andre klassiske punktene man kan ettergå, og Lekoil selv innrømmet at due dilligencen de hadde gjort begrenset seg til “open source research”, også kjent som Google
70% ned for aksjenble fasiten igår, da selskapet kan bryte vilkårene de har for oljelisensen.Tankratene tar seg en vel fortjent pustepause, og ratene for VLCC har kommet ned tilbake til $70k/dagen.
Fremtidskontraktene for Q1 handler nærmere $60k/dagen, men volatiliteten i disse papirene er ikke noe mindre enn spot slutningene.
Spreaden mellom høy og lavsvovel bunkers holder seg på svært høye nivåer, og Kina er allerede igang med håndhevingen av de nye reglene.

Det blir spennende å se om enkelte raffinerier stenger ned forvedlikehold tidligere enn vanlig for å kunne produsere mere lavsvovel bunkers, for her er etterspørsel langt større enn det markedet har tatt høyde for.
Skraping skal burde også følges med argusøyne, da de høye ratene tilsier at skip blir på vannet, men scrubber installasjon er dyrt, og kost for eldre skip øker.

Cleaves sin ukesrapport er på plass som vanlig.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer