Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.66%  Shanghai -0.70%  S&P500 -0.06%  DAX futures +0.00%

For et durabelt rally de siste tre månedene. Både Oslo Børs og S&P500 har steget cirka 7.5% siden slutten av sommerferien, dette til tross for en dipp i oktober. Mange hadde nok vært fornøyd med den avkastningen på årsbasis. Da kan det nevnes at S&P500 er opp 24%. Med den avkastningen dobler du pengene innen 3 år. Er det rart at “alle” skyver maksimalt med pensjonssparing inn i aksjemarkedet hver måned? Den potten har aldri vært større i USA.

Det gjenspeiler seg også på prisingen av ulike sektorer, spesielt på energisektoren og oljeaksjer. I USA handler sektoren på PE 16, samtidig som den internasjonalt går på PE 10. Saudi Aramco floppet og Equinor har vært under salgspress siden de annonserte større satsninger på havvind og fornybart. Det ligger en mulighet her, men jeg vet ikke helt hvor. Skal man kjøpe oljeaksjene i Norge, i påvente av bedre prising eller tilnærming til US aksjer? eller skal man shorte amerikanske oljeselskaper? Blir det det valgt en ny president neste år fra opposisjonen kommer det garantert grønne tiltak der også.

Geopolitisk i dag er det usikkerhet knyttet til en offisiell uttalelse fra kongressen angående kinesisk inngripen i Hong Kong. Det kan i ytterste konsekvens sende oljeprisen ned, i følge Marketwatch!?. USA etterforsker SwedBank for å bryte sanksjoner mot Russland. Jeg trodde faktisk at SwedBank ryddet opp etter forrige runde og bot fra finansmyndighetene i Sverige. Dette virker mer alvorlig, og kan ende opp med en gigantsum,

Få med dere investorpresentasjon og Q&A med Norsk Hydro som Nordnet arrangerte. 

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer