Morgenrapport Onsdag

Nikkei +0.24%  Shanghai -0.35%  S&P500 -0.12%  DAX futures -0.15%

Da gikk det som det gikk i slutten av oktober. Alle de største indeksene har nå dratt seg opp til årsbeste, og de amerikanske indeksene pusher all-time highs. Borte er usikkerheten som herjet i september, der markedet falt på riksrett spekulasjoner og krangling om ny handelsavtale. Fikk man ikke med seg oppgangen de siste fire ukene, blir det enda vanskeligere å komme seg ombord. Skal det fortsette slik rett inn i juleferien eller møter vi motstand etter det kraftige rallyet?

Det er ingenting som egentlig forstyrrer bull-caset. Vi har nettopp vært gjennom en kvartalssesong som var helt grei, ingenting å blir redd for der. Riksrett har egentlig bare vært støy siden starten. UK går mot valg som forhåpentligvis løser Brexit floken. FED har satt ned renten og har ingen planer om å heve den igjen. Oljeprisen har mot alle odds stabilisert seg, riktignok på et lavere nivå enn mange spådde tidligere i år, men fortsatt langt over bunnen i 2018. Hvorfor skal man egentlig selge aksjer?

Bear caset er at vi er strukket på oppsiden. Det har gått fort og vi har tatt igjen mye av nedgangen tidligere i år. Aksjemarkedet pusher rekordnoteringer, og det kan alltids komme ufortsette sjokk som endrer risikoapetitten. Men inntil det skjer, så er det vel kanskje riktig å sitte i aksjer.

-/ DE SISTE nyhetene fra forhandlingene mellom USA og Kina kan tyde på at LNG kan bli med i den første avtalen. Det er godt nytt for Flex LNG, Golar og Awilco LNG. Ifølge shipping analytiker Joakim Hannisdahl i Cleaves.

-/ DENN ANALYSEN fra Albert Capital er interessant. Den tar for seg utviklingen i Europeiske og Amerikanske aksjer de siste 40 årene. For de første 30 årene (1979-2009) var utviklingen helt lik. Gjennomsnittlig avkastning på begge sider av atlanterhavet var på 11.5% i året. Men fra 2009 skjedde det noe. Til tross for at sentralbankene i begge verdensdelene stimulerte økonomien har amerikanske aksjer steget 13% i året og europeiske motparter 6.9%. Hva skyldes denne forskjellen? Noe kan tillegges teknologisaksjene som har inntatt tronen i USA, men andre peker på endrede regler for pensjonsparing, der amerikanerne allokerer penger til aksjer eller obligasjoner hver eneste måned når de får en lønnsslipp. 401(K).

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot


Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer