Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.35% Shanghai +0.27%S&P500 +1.30% DAX futures +0.48%Oslo krabbet seg i positivt terreng, og holdt seg der handelsdagen ut, med de typisk defensive aksjene som bidro mest på oppsiden.Europa ellers var et hav av røde tall.
Både SP500 og Nasdaq steg 1,3%, og stengte dermed rundt dagens høyeste.
Asia åpnet ned, men indeksene stabiliserer seg etter Yuan fiksingen, med indeksene i Kina som handler rundt nullpunktene i skrivende stund.
Britiske huspriser, franske import/eksportdata, amerikansk 10åring auksjon og oljelagertall er dagens makro.PBOC satte igår ned foten når Yuanen steg forbi 7 mot USD, og Yuanen ble idag også fikset på 6.9996.
Linjen i sanden er med andre ord satt, og fallet mot USD tilsvarer, ikke overraskende, ca. det samme som Donalds nye 10% tariffer som blir effektuert 1. september.
Xi Jinping har litt enklere jobb med å kontrollere sentralbanken sin enn det Trump har!
Trump har veldig offentlig uttrykt sin missnøye over at Fed ikke spiller nok på lag med han, såpass mye at de fire tidligere sentralbanksjefene Volcker, Greenspan, Bernanke, og Yellen alle har underskrevet dette innlegget om viktigheten av et uavhengig Fed hos WSJ.Det er ikke bare i aksjemarkedet det har vært god avkastning å hente i 2019.
Statsobligasjoner har vært, og er fortsatt glovarmt. ETFen for lange statsobligasjoner, TLT, har steget så og si like mye som SP500 så langt i år, noe som mildt sagt er sjelden kost.
Mengden av negativ yieldende obligasjoner er på over $14 trillioner, og investorene bli presset til se på lengre og lengre løpetid for å finne noe som nærmere seg positiv yield.
Prisen på Østerrikes 100års statsobligasjon har steget over 80% YTD, og er en god illustrasjon på villigheten til å kjøpe hva som helst med yield. The Greater Fool Theory følelsen kommer noe snikende når man ser sånne grafer på en 100års (!!!) statsobligasjon.

Et stort problem dette medfører er at man sitter igjen med færre “trygge” havner for kapitalen.
Tradisjonell fonds og pensjonssparing er gjerne basert på en vekting av aksjer vs obligasjoner, hvor større vekting av obligasjoner anses (og reklameres!) som tryggere.
Dette blir mindre og mindre riktig jo mer statsobligasjoner stiger, og hvis verdens største finansielle eksperimentet ryker så er det større sannsynlighet for at man vil se en global portefølje drawdown uten sidestykke.Jernmalmsprisen stuper videre etter gårsdagens fall, og dette er ikke et postitvt tegn for tørrbulk i det korte bildet. Prisen er sterkt påvirket av at Vale er kommet godt igang med produksjonen i Brasil igjen, men også på grunn av høye lagre i Kina, og noe svakere etterspørsel fra stålraffineriene som har slitt med dårlige marginer.

Det meste av Capesizer er allerede på vei til Brasil for å hente laster, og behovet for nye laster er ikke veldig åpenbart. FFAene priser inn et fall i ratene fra dagens $24.500 til $17-18.000 de neste månedene, så kurven er med andre ord i sterk backwardation.
Med en tiltagende handelskrig liggende som bakteppe så ser mulighetene til å bli bedre når man nærmer seg slutten av Q3.LPG selskapene ser langt mer tiltrekkende ut ettersom de har lagt bak seg et knallsterkt kvartal, og EIA sine eksportestimater peker på at ratene vil holde seg på hyggelige nivåer ut året.
Grafen og estimatene er tatt fra Joakim Hannisdahl hos Cleaves.
Man skal dog være obs på ny uro ved Hormuzstredet, da en stenging av denne sjøveien vil lamme en veldig stor del av LPG frakten.Med så mye råvare fokus i dagens rapport så er det passende å legge ved en god visualisering av hvordan en supersykel ser ut for råvarer.
En enda mer høyoppløselig versjon finner du hos Visual Capitalist.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer