Morgenrapport Onsdag

Nikkei +1.70%  Shanghai +1.50%  S&P500 +0.97%  DAX futures -0.00%

Handelskrigen begynner å gjøre vondt i Kina, og nå har Xi akseptert et utvidet møte med Trump under G20 samlingen neste helg i Osaka. Det satte et støt i aksjemarkedet som opplevde en kraftig oppgang både på Wall Street og i Asia. Disse samtalene kan slå begge veier, men nå var markedet sulteforet på gode nyheter. Det artige er også at det er 8 handelsdager før de faktisk møtes, og er det én ting investorer liker så er det å bygge forventninger. Hvis ikke FED ødelegger i dag ved å ikke justere ned rentebanen, tror jeg vi kan bygge oppside frem til månedslutt og G20 møtet.

-/ I FORRIGE uke inngikk John Fredriksen en derivatavtale på 200.000 aksjer i Golden Ocean. Dette er i tillegg til alt han eier fra før. Capesize ratene har steget jevnt de siste to månedene, men utsikter til en handelsavtale kan virkelig sette fart på tørrbulk sektoren. En av de enkleste tiltakene som Kina kan tilby er å kjøpe mer råvarer og jordbruksprodukter fra USA, og jeg har hele tiden hevdet at dette vil være en stor del av en fremtidig handelsavtale.Golden Ocean på 40 kroner med seks måneders perspektiv?

-/ I DAG FÅR Swedbank ny styreleder, og hans første jobb er å ansette en ny CEO.Han som tar over styrerommet heter Göran Persson og er tidligere statsminister i Sverige. Jeg har hele tiden hevdet at en av Sveriges største banker kommer ikke til å gå under på grunn av skandalen i Baltikum, men det tok litt lengre tid en hva jeg trodde før dette ble gjenspeilet i aksjekursen. Aksjen handlet på 180 kroner i begynnelsen av året, og nå får du kjøpt den på 140 kroner. Ny styreleder og ny CEO før sommeren? Et blankt ark som kan farges med de nydeligste farger og penger tjenes.

I går offentligjorde Facebook sine planer for et nytt betalingsystem kalt Libra. Dette er en kryptovaluta som er linket til en kurv av store valutaer og statsobligasjoner, og vil således være en stablecoin som kan brukes til sømløs betaling mellom alle som har Messenger eller WhatsApp. Husk at det er 1.7 milliarder mennesker i verden som ikke har en bankkonto. Det betyr at selv om du synes det er fint med Vipps, så spiller Facebook et større spill. Libra skal også brukes til å monetarisere innhold, slik at du kan tjene penger på å se reklame, annonsører får en bedre konverteringspris og Facebook øker markedsmakten sin.Kryptografen har publisert en nyttig oppsummeringsartikkel for de som ønsker å lære mer om Libra. Les også Mads Johannesen i Nordnetsitt intervju hos Hegnar om samme tema.

Her er en oversikt over de som har betalt $10 millioner for å være med fra start:

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer