Morgenrapport Onsdag

Nikkei+0.54% Shanghai+1.53%S&P500-0.08% DAX futures-0.11%

Morgan Stanley skriver ien analyse at markedet kommer til å toppe ut snart. Årsaken er blant annet statistikk som viser at intradagbevegelsene blir svakere og svakere, i tillegg til at forward PE prising nå ligger på historisk høye nivåer (Se graf. fra PE 14 til PE 17 på to måneder.) Når den eksakte toppen inntreffer er umulig å spå, men at vi nærmer oss et nivå der investorene har solgt aksjer tidligere, er udiskutabelt.

-/ FUNCOM leverte i dag kvartalstall for den siste perioden i 2018, og det var lystig lesning. Selskapet øker inntekter, marginer og bunnlinje med flere hundre prosent fra samme periode året før. Forskjellen er selvfølgelig at de har et suksesspill i butikken i motsetning fra i fjor. De annonserer også avtale med et stort spillstudio om å produsere tre spill i serien Dune. Aksjen toppet ut på 18 kroner november, og nå får du kjøpt den midt på 15 tallet.

-/ ER DETTE ÅRET for lightning nettverket?Nå kan du ved hjelp av et tillegg på nettleseren din betale mikrotransaksjoner ned til 1 øre gratis gjennom Bitcoin sitt “Lightning Network”. Personlig tror jeg mikrobetalinger og strømming av penger (betale per sekund du leser, lytter eller ser innhold) vil forandre mye av forretningsmodellen til innholdsprodusenter men også hvordan vi konsumerer media. De som allerede er 100% digitale vil ha et forsprang, som f.eks Netflix og Amazon Prime.

-/ ALEXANDER HANSSON kjøper aksjer i Nordic American Tankers. Jeg har tidligere skrevet om hvordan familien bak NAT har kjøpt aksjer rundt kurs $2. I går handlet den $2.25, ned fra over $3 før jul. Ser vi på chartet har den handlet fem ganger på $2 og fire ganger på $3 det siste året. Da ser det kanskje lurt ut å kjøpe aksjer i den lave enden av tradingkanalen.d

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer