Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.55%  Shanghai +0.00%  S&P500 +1.07%  DAX futures +0.40%

Markedet har stabilisert seg etter en rebound, og det er snarere et sunnhetstegn enn grunn til bekymring. Washouten før nyttår var kraftig, og det er ikke gitt at det fortsetter selv om du har tatt alle stoplosser og posisjonert deg for videre fall. Nå har fokuset skiftet til kvartalstall, noe som skaper svingninger fra dag til dag, men ikke de lange bevegelsene som tegner nye chart. Årsaken er at investorene dømmer selskapene ulikt alt ettersom hva de leverer av inntjening og fremtidig guiding.

I tillegg svekkes inflasjonen av lavere oljepris, noe som kan dempe sentralbankenes rentekurver. Dette fra Bank of Japan i morgentimene som nedjusterte inflasjonsutsiktene det neste halvåret.

Netflix steg 6.5% i går da de kunngjorde at de økte prisene i de amerikanske markedet med 14-18%. Selskapet er dominerende nok til å ha en kraftig prisingsmakt, og da kan de øke prisene årlig noe som slår rett på bunnlinjen. En konkurranse utsatt kabelTVkanal kan ikke øke hverken månedspris (sårbart) eller reklameinntekter (markedet bestemmer), da dette er utenfor deres hender.

Da ble det endelig nei på avtalen Theresa May har forhandlet med EU. Corbyn foreslo en “vote of no-confidence”, noe som gjør at parlamentet skal stemme over hennes regjering i ettermiddag. Mest sannsynlig blir hun sittende, men hvis Unionistene fra Nord-Irland skulle joine Labour, kan hennes regjering være ferdig. Det er ikke over og ut, da de konservative vil ha 14 dager til å stable på bena et nytt alternativ med en ny leder. Skulle det mislykkes går oppgaven til Corbyn, som OGSÅ må vinne et flertall i parlamentet. Slik det ser ut nå, går ikke makten til Labour, så enten sitter de konservative med 1. May 2. Ny konservativ leder 3. Nyvalg. UK forlater EU den 29. Mars, det blir ikke utsatt og sjansene for en No-deal har økt. I den anledning ber jeg journalister og kommentariatet puste godt med magen. No-deal Brexit er en ypperlig mulighet til å forhandle avtaler på nytt, få full selvråderett og 100% kontroll på innvandringen. To-fire kvartal med resesjon er en liten pris å betale for nasjonal selvtillit. Veksten kommer, men den kommer på egne premisser.

-/ PÅ FREDAG skrev jeg om NEXT som trengte penger og så på ulike finanseringsmuligheter. I går ble en stor aksjepost fra gründer og tidligere daglig leder tvangsolgt av banken da aksjene var belånt. Det høres ut som en god unnskyldning for å selge aksjer under en krise, men fallet i aksjen gjør det umulig å sitte hvis du er belånt og strukket på likviditeten. Skulle jeg veddet, tror jeg veien tilbake for NEXT blir veldig vanskelig. Økt uro gjør det vanskeligere å refinansiere, og flere børsselskaper kan ende i skifteretten hvis de ikke får inn nye kapital.

I morgen arrangerer BizBot et “Kick-off for investorer og samarbeidspartnere”. Det er 50+80 påmeldte allerede, som kommer for å høre hva vi har bygget, hvem vi er og hva som skal leveres i 2019. Vi har invitert eksisterende og nye investorer. Virker dette interessant kan du melde deg på her:

https://www.eventbrite.com/e/investor-kick-off-tickets-53857255501

https://www.facebook.com/events/212403863004912/

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer