Morgenrapport Onsdag

Nikkei +1.20%  Shanghai +1.60%  S&P500 +0.98%  DAX futures +0.33%

Når dårlige nyheter blir gode er bunnen nære. Rentestoryen har skapt frykt, men nå har også rentene justert seg etter risikobildet. I grafen ovenfor ser dere 2 årige rente som er 20% billigere siden oktober. I tillegg så vi hvordan svake tall og utsikter fra Samsung endte med oppgang i kursen og rally på børsene. Dette er et tegn på at salgsprogrammene går mot slutten. S&P500 har steget 5% siden forrige uke. 

Oljeprisen har hentet seg inn, men det gjenstår å se om de klare å bygge høyde. Den har korrigert så kraftig at det uansett vil ta tid. Jeg ville vært forsiktig etter den initielle bouncen i sektoren.

Verdensbanken er ute med sine vekstanslag, der konkluderer med at verden går inn i en lavere vekstsyklus. De spår 2.9% GDP vekst i utviklede markeder, og 4.2% i fremvoksende. Dette bør du ta med deg når du velger fond og allokeringer for 2019. Personlig synes jeg kanskje et lodd i Brasil kan være interessant.De har satt i gang et massivt privatiseringsprogram som kommer til å lokke utenlandske investorer til landet. Det kommer til å koke der de neste årene, og potensialet er stort etter mange år med vanstyre. Bovespa er allerede opp 20% siden oktober, da den nye presidenten ble valgt.

-/ FINANSAVISEN har snakket med en statsekretær i Olje og Energidepartementet som sier at Regjeringen skal legge frem en helhetlig hydrogenstrategi i løpet av året. De ber nå om innspill fra bransjen og andre aktører, der DNV GL har skrevet en mulighetstudie. Bullish for NEL, som holdt seg godt gjennom børskorreksjonen. Aksjen er opp over 50% de siste tolv månedene.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
09.01.2019 19:14

Nel er i siget…ikke nok med at den er opp over 50% pp 12 mnd…den er opp over 15% på en uke.
Tror det blir et viktig år for fornybar energi generelt. ( Scatec , Hexagon, Minesto osv.)