Morgenrapport Onsdag

Nikkei +2.16%  Shanghai +1.30% S&P500 +1.57% DAX futures  +0.50%

Hvis S&P500 ender i minus enda en dag i oktober, vil det bli 17 røde dager totalt og den verste måneden siden april 1970. Indeksen er ned 9.5% på denne korreksjonen, og nå mener jeg man kan sette mer penger i arbeid. Det er en handelsdag igjen før vi noterer oss november, og det skal mye til for at store aktører ikke forsøker å løfte markedet inn mot månedslutt. Man bør selvfølgelig avpasse volumet etter den betydelige risikoen dette innebærer, men oppsiden er at man får noen raske prosenter gjennom en rebound fra oversolgte nivåer. De må man ellers jobbe hardt for. 

Både Finansavisen og E24 vier mye plass denne uken til massakren innen forbruksbanker. Bank Norwegian meldte i går om større utlånstapog salg av porteføljer. Kanskje tidlig å spå at disse lånene begynner å tynge privatøkonomien, men stigende mislighold vil reprise låneporteføljene til disse bankene. Ikke i deres favør om du skulle være i tvil.

-/ OLJEPRISEN HAR korrigert $10 til tross for at oljeeksporten fra Iran har falt fra 2.7 millioner fat til 1.8 millioner fat fra juni til september. De tyngste sanksjonene skal bli innført om få dager, men nå sier US State Department at de kommer til å gi dispensasjon for noe eksport til visse land (de ønsker vel ikke krig med Kina og India enda). Så faktum er at markedet har indiskontert bortfall av iransk olje og sendt oljeprisen ned. Det skal ikke være lett.

-/ ANTALL AKTIVE og registrerte brukere på Facebooker opp 10% det siste året, men antallet var noe lavere enn hva analytikerne hadde forventet. Da hjelper det å ha verdens råeste markedsføringsplattform som leverte bedre enn ventet resultat. Aksjen er ned 30% det siste halvåret, noe som ikke er unaturlig når markedet må inndiskontere avmetning i brukerveksten. Vi skal dog følge nøye med, fordi dette er en pengemaskin uten utfordrere, som gjerne kan kjøpes igjen snart.

-/ BOSTON CONSULTING GROUP har publisert “årets leseliste”, som består av flere gode bøker og noe forskningsmaterialet fra egen organisasjon. Dere kjenner nok igjen flere av titlene, men jeg synes samlingen var interessant på bakgrunn av bredde og innsikt!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer