Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei +0.18%  Shanghai -0.22%  S&P500 +0.03% DAX futures  +0.17%
Markedet ser ut til å like den nye NAFTA avtalen, uten at det nødvendigvis koker over.
Oslo krabber seg enda litt høyere, med Yara som største driver av både indeks, volum og fokus.
Resten av Europa leverte en mer passiv sesjon, hvor få indekser endte opp.
USA endte såvidt på plusssiden, hvor Amazon og Apple setter nye toppnoteringer.
Asia følger europas blandede handelsmønster, med indeksene litt over alt.
BNP fra Frankrike og USA, samt husssalg og oljelagertall fra statene er dagens makro.

Bildet over viser en av grunnene for bekymringene rundt fremvoksende markeder.
Landene i seg selv har generelt høy gjedsgrad, og gjerne nominert i USD, som har hatt en fin stigning mens FED jekker opp renten. Kombinert er dette en giftig miks. Bildet over viser når gjelden til selskapene i de respektive landene forfaller, og det ser ikke ut til å være veldig godt lagt opp til FEDs stigende rentebane.
Den potensielle handelskrigen mellom Kina og USA vil være en vell så viktig brikke, hvor fristen for høringene er om en drøy uke.

Bullmarkedet siden 2009 har vært blant et av historiens sterkeste, og det sterkeste på enkelte paramatre, men det betyr ikke at det er helt på tide å skru av lyset og gjemme seg helt enda.
Når det gjelder lengde og stigningstakt på denne aktuelle perioden, så er vi faktisk såvidt halvveis sammenlignet med Dotcom boblen og Roaring Twenties.

Kampen om å være først med selvkjørende biler er beinhard, og Tesla er egentlig den eneste som halvveis har rullet ut dette til kundene sine. Google sitt Waymo prosjekt har også holdt på en del år nå, men selv for denne hæren med ingenører så er det nok av problemer å få unna før man kan få en førerløs taxi.
Dette twitter tråden tar for seg mange av problemene Waymo sliter med, som sannsyneligvis er sammenlignbart med mange av konkurrente.

Nomura har igjen oppdatert sin noe rotete, men fortsatt svært informative Risk Event Radar.

Mvh

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer