Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei -0.01%  Shanghai -1.06%  S&P500 +0.28% DAX futures -0.28%
Hovedindeksen tok et godt byks opp, og så var nye rekorder nok en gang satt. Resten av Europa var ikke like sprettent, men retningen opp.
Over dammen var det også positivt, men det edruelige tempoet fortsetter der, Vixen har nå falt tilbake til januar nivåer, mager trøst for de som ble blåst ut der tidligere i år.
Store deler av Asia handler opp, men Kina og Japan lagger, sentimentet i Kina vises godt med China Tower sin IPO som endte flatt for dagen, nesten uhørt utvikling på den børsen.
Tynn makrokalender idag, hvor det bare er spansk industriproduksjon og amerikanske oljelagertall som er verdt en titt.

De to grafene over er fra Oslo Børs. Året så lang har allerede bydd på over tosifret avkastning, hvor sjømat og energi har vært de desidert største driverne. Equinor sin 27%, TGS sin 79%, og Marine Harvest sin 32% stigning i år har hjulpet godt på rekordnoteringen. Man må nå tilbake til mars for siste måned med negativ utvikling. OSEBX er faktisk nr 11 av de beste indeksene i år, globalt. Vi må se oss slått av Qatar, Nasdaq, Saudi Arabai, og Abu Dhabi, men også litt mer eksotiske indekser som Venezuela, Tunisia++

Elon Musk sine siste krumspring må jo selvfølgelig nevnes her.
Få minutter etter at Tesla annonserte at Saudi sitt investeringsfond går inn med $4mrd, så sender Musk en tweet om at han tenker på å ta Tesla av børs på kursen $420, og at fundingen allerede er sikret.

Musk vil uten tvil bli gått tett i sømmene av samtlige fond med sure shortposisjoner, og de vil gå etter alt fra måten han meldte om dette via Twitter (Musk bruker Twitter hyppig, så dette vil nok ikke funke), til hvorvidt han faktisk har fundingen på plass. Det virker tvilsomt at han melder noe slikt uten å ha noe in the works, da han isåfall åpner seg selv for mange og store søksmål, og ikke minst SEC sin vrede.
Han og selskapet har dog sterke inscentiver for å holde kursen over $360 frem til 1. mars 2019, da over $900mill i obligasjoner eventuelt konverteres til aksjer hvis kursen holder seg over dette, dette må dog betales i sin helhet hvis den handler under.

Rasjonalet til Musk for å ta Tesla av børs er mindre støy, mer langsiktighet i form av å ikke måtte ta avgjørelser basert på neste kvartalstall, og ikke minst eliminere fiender(shortere) som ønsker selskapet alt vondt.
Brevet kan leses her

Skulle Musk få til dette, så vil det bli den desidert største privatiseringen av et notert selskap.
Han sammenlignet dette litt med når MIchael Dell tok Dell av børs i 2013, men forskjellen er at Tesla har negativ kontantstrøm (dog guidet positiv for Q3 og Q4), og ikke minst over $10mrd i gjeld, og obligasjonene er rangert som junk. Altså det vil være vankelig å få nevnverdig bankfinansiering oppå dette.

En gruppering av fond og selskaper kan være løsningen. Saudi Arabia kom på plass så sent som igår, så de vil være naturlige deltagere. SoftBank som jeg skrev om igår er ikke en umulig deltager, men de er tungt inne i GM sitt selvkjørende prosjekt Cruise. Tencent eier allerede 5% av Tesla, og genererer vanvittige mengder kontanter for tiden, så de er absolutt en god kandidat også.

Det er uansett ikke gitt at dette ender opp med at Tesla blir tatt av børs, men at det blir med ett hederlig forsøk, da dette har skjedd flere ganger før.

Det eneste som er sikkert så langt er at shorterne blør, og at støyen ikke vil minke i den nærmeste fremtid.

Mvh

Thomas Mathisen
Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer