Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.33%  Shanghai -0.38% S&P500 +0.25%  DAX futures +0.00%

Sentiment: Fortsatt utfordrende!

Etter to stille dager, der 1. mai var stengt i Europa, har Wall Street både falt og handlet høyere. Fokuset i går var på Apple sin kvartalsrapport, som “overrasket” markedet med et nytt tilbakekjøpsprogram på $100 milliarder. Kvartalstallene var med andre ord  ikke noe som ville drive aksjekursen høyere på egen hånd. 

Chartet nedenfor viser hvordan rentepapirer nå gir bedre avkastning enn dividende for amerikanske aksjer. Det er første gang på over 10 år investorene nå kan få bedre direkteavkastning med mindre risiko enn i aksjemarkedet. Hva tenker dere om det? Kommer mange større aktører nå til å ankre opp i tryggere havner?

-/ BIOMETRIAKSJENE har vært en trist skue i 2018, og IDEXhandler på laveste nå siden nyttår. Da passer det bra at de melder et samarbeid med Mastercard. IDEXskal levere en metode der kundene registrerer sitt fingeravtrykk for første gang, slik at dette linkes opp mot kortet og du senere kan bruke det for å betale i butikken. Ikke vanskelig å forvente et kursrally i dag!

-/ KRISEN i Snapchatfortsetter, der kursen falt 16% after hours til $11. Jeg spådde at den aldri ville etablere seg over emisjonskurs på $26 etter børsnoteringen. Problemene nå er en nedgang på 65% i annonseinntekter etter en overgang fra direktesalg til programmatic, og en guiding på at inntektene vil falle “substantially” de neste kvartalene.

-/ I GÅR ANNONSERTE Facebooken rekke nye funksjoner, deriblant videochat på Instagram, live oversetting til ulike språk på Messenger og en ny datingfunksjon. Den siste nyheten gikk hardt ut over Match.com som falt -10% på få sekunder. Det er ikke vanskelig å se hvordan FANG (Facebook, Amazon, Netflix og Google) kommer til å dominere flere og flere vertikaler på grunn av sin størrelse og markedsmakt.

PS. Var det enklere å lese morgenrapporten på mobiltelefonen nå?

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
02.05.2018 07:59

Veldig fint å lese på mobil nå 🙂 at utbytte er lavere enn 2-year treasury må jo være signifikant. Skulle gjerne visst om det hadde skjedd, og evt hva som skjedde med markedet da