Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.30%  Shanghai +0.66% S&P500 +1.67%  DAX futures +0.30%

Sentiment: Krig og høring!

Det blir vanskeligere og vanskeligere å si noe om markedet i det kortsiktige bildet. Gårsdagen var en god dag, men tok bare igjen fallet fra siste timen mandag. Alt i alt har vi havnet i en situasjon der frykten tar helt overhånd på dårlige nyheter, og alle skal ha aksjer igjen når lettelsesrallyet kommer. Som en på twitter skrev det så fint; Dette minner meg om 2008 før alt raknet sent på året.

Nå ser det ut til at en hevnaksjon mot Assad er på vei. Det ble meldt på Twitter at CENTCOM hadde gitt klarsignal til Trump de hadde flyttet fly og skip i posisjon rundt Syria. Europeisk luftkontroll har advart mot å fly kommersielle fly i østlige middelhavet de neste tre dagene. Jeg tror ikke aksjemarkedet selger av på at Assad får juling, men USA klarte kunstykket å overlate kontrollen i Syria til Russland, og de føler seg tråkket på etter en ny runde med sanksjoner. Konfliktnivået kommer til å stige!

Det var vel flere som fikk med seg høringen i kongressen i går, der en rekke 75-80 år gamle senatorer grillet Mark Zuckerberg om Facebookskandalen. Sjelden har vi sett det teknologiske skillet tydligere, og det slo meg; I hvilken generasjon tidligere spurte de eldreom hjelp eller opplæring fra de yngre? Det har aldri skjedd! Det gjør noe med dynamikken. De har ikke kunnskap til å regulere dette skikkelig før det er for sent, men det åpner også opp enorme muligheter for de med gode idéer. Facebookkursen steg 4.5% under høringen, og stengte $165. Aksjen er i ferd med å ta igjen det tapte fra før Cambridge skandalen.

-/ FOR TO ÅR SIDEN kunne vi leseom Harald James Otterhaug i Oslo Asset Managementsom hadde levert 24% avkastning i året over ti strake år.Nå intervjuer Bloomberg forvalteren om sine fremtidsutsikter, og Harald mener det ligger potensielt 150-200% avkastning i nær fremtid for den som spiller energisektoren riktig. De har 34 shorts og 24 longs per i dag, og dette er alle oljeselskaper. Han største bet er shaledrillerne i USA, som han mener kan stige 200-400% hvis oljeprisen går til $80.

-/ DET ER EGENTLIG ingen tvil om hvilken sektoren som er favoritten akkurat nå. Oslo Børs har gått sidelengs, samtidig som Tyskland og USA har korrigert kraftig. Det er oljesektoren som holder hele teltet oppe. Statoiler i ferd med å passere 200 kroner, seismikkaksjer som TGSog PGSsteg henholdsvis 15% og 11% i går, på skyhøyt volum. Borr Drillingsatte ny all time high over 38 kroner forrige uke, og Fred Olsen Energyvar beste aksje på hovedlisten i går.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer