Morgenrapport Onsdag

Morgenrapport Onsdag


Nikkei +0.17%  Shanghai +0.22%  S&P500 +1.26%  DAX futures +0.2%

Oslo Børs og Italia var de eneste europeiske indeksene som holdt seg positive igår, hvorav OSE gjorde dette på relativt bra volum. USA endte opp over 1% etter å ha danset opp og ned gjennom hele handelen. Asia følger opp til en viss grad, og viser stort sett positive tendenser. UK construction PMI, arbeidsledighet og KPI fra EU, samt ADP nonfarm, Service PMI, ISM non-manufacturing og oljelagertall fra USA er hva makrokalenderen består av idag.

Handelskrig er ikke et nytt begrep, godt illustrert i grafen over, mens uikkerheten rundt det endelige bildet bidrar med mye volatilitet. Mange av de landene som USA har stort handelsunderskudd med har allerede satt seg ned for å forhandle frem en løsning. Kina er landet som utvilsomt får mest oppmerksomhet i, både på grunn av størrelsen på underskuddet, men også fordi det er landet det politisk er lettest “å ta”.
Mens USA og Kina kaster forslag til tariffer frem og tilbake, så fikser kineserne yuanen lavere og lavere, og valutaen var igår på det laveste siden 2015.
Denne sandkastingen kommer til å fortsette de neste 4-6 ukene.

Krigen i Yemen har pågått i lang tid nå, og kommer sannsynligvis å fortsette.
Lite som skjer der er relatert til markedet, men en av verdens viktigste handels ruter går forbi landet.
Spesielt flaskehalsen utenfor Bab el-Mandeb er denne ruten sårbar, som også er strategisk viktig for Saudi. Igår avfyrte lokale styrker i Yemen skudd mot et forbiseilende tankskip,noe som heldigvis ikke førte til store skader. Hvis det mot formodning skulle bli mer vanlig med trefninger langs ruten så er beste alternative rute rundt Afrika, altså 2700 miles lengre rute mellom USA og Saudi.

Tech sektoren var ikke grunnen for oppgangen i USA igår, men mer grunnen for volatiliteten.
Sektoren har fortsatt et godt forsprang i forhold til resten av markedet.
Spotify sin notering igår kan kalles svært vellykket. Aksjen handlet opp til $165.9, og endte dagen på $149, noe som verdsetter selskapet til $26.5mrd.
Ettersom noteringen gikk som planlagt, så kan dette friste flere selskaper til samme metode. Dette er vesentlig rimeligere enn den tradisjonelle IPO løsningen, noe mange banker verden rundt om helst skulle sett at forble den foretrukne metoden.

Spotify har på ingen måte monopol på musikk strømming, og Apple begynner å å litt momentum bak sin Music tjeneste. Spotify må få konvertert de fortsatt 100mill+ gratisbrukerne over på en slags betalings løsning før Apple, eller muligens Amazon gjør dette i nær fremtid.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer