Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.26%  Shanghai -0.03%  S&P500 +0.13%  DAX futures +0.00%


Sentiment: Når topper vi ut?

Starten på året var imponerende sterk, men alle forstår at denne stigningstakten ikke kan vedvare. Sjansen for en kortsiktig korreksjon er høyere nå som markedet er strukket. S&P500 har ikke vært like overkjøpt siden 90 tallet. Det betyr ikke at vi knekker i morgen, og de som forsøker seg på en short kommer mest sannsynlig til å brenne seg, da momentumet helt klart støtter en videre oppgang på kort sikt og innenfor året. 

De positive spådommene for året som helhet, blir underbygget av statistikk som viser at markedet går mer enn snittet i de årene der S&P500 stiger de fire første dagene eller er opp mer enn 2% på dag nummer fire. 2018 kan fortsatt bli et godt år, selv om det kommer uvær veldig snart.

-/ I LYS AV den dystre spådommen om Tesla fra Jan Petter Sissener har jeg intervjuet en teknologioptimist som har inngående kjennskap til to spennende industrier. Even Aas-Eng har skapt 70 arbeidsplasser og investert penger på børsen i mange år. Her er hvorfor han mener Sissener tar feil og hvorfor han er long noen enkeltaksjer alle kjenner fra før!

-/ THINFILM har steget fra 2 kroner til 2.53 siden november. Det er en oppgang på 25% som skyldes nye avtaler. Senest i går meldte de om en storavtale med Campari America, som nå integrerer deres NFC mobile marketings solution, der man kan “tappe” telefonen på et “connected” kjøleskap og dermed kjøpe drikken gjennom en online opplevelse. Det viktige her er at ThinFilm signerer med store aktører, noe som betyr at de ligger helt tet med produktene sine, i et marked som skifter raskt. Vinner du én, øker sannsynligheten for å vinne mange.

Hvis du ble negativ av innledning på denne morgenrapporten kan du trøstelese Bill Miller som tror markedet kan gå nye 30% i år fordi obligasjonsmarkedet kommer under press ved høyere renter.

.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer