Morgenrapport Onsdag


Nikkei -1.3%  Shanghai -0.21%  S&P500 -0.22%  DAX futures -0.65%


Sentiment: V-turn!

Wall Street opplevde en tildels voldsom topp i går, da alle indeksene snudde kraftig ned etter lunch. Rett opp og rett ned igjen. Dette er første gang i sommer vi har sett salgsprogrammer selge indeksene hardt, og det fortsatte i natt der Japan falt 1.3%. Det blir en tung åpning, og jeg lurer på om man skal la dette spille seg ut før man trykker på kjøpsknappen igjen. 

Roger Kristiansen i TekniskInside skrev på mandag a markedet kunne gjøre en rask vending få var forberedt på. Kanskje har får smertelig rett i dag. Han påpekte også at oljeprisen begynte å se risky ut igjen, da antall spekulative kontrakter var rekordhøye på longsiden. Tjenesten hans koster penger, men han legger ofte ut smakebiter på Nordnetbloggen.

-/ DAGENS INDUSTRI har gjort et intervju med Nordnet sin CEO i Sverige, Peter Dahlgren, som forteller om nye produkter de skal lansere. Det dreier seg om Artificial Intelligence og Robo-advisors. Snart kan du få hjelp av en AI kundebehandler for å sette opp en konto, men også snart en robo-adviser til å hjelpe deg med investeringbeslutningene dine.

-/ NÅR DU VURDERER ulike fond, bør du naturligvis være prisbevisst, som med alt her i verden. I dagens marked, der børsene gir mindre avkastning enn tidligere, svir 2% årlig forvaltningsgebyr hardere enn når børsen stiger 10-15%. I tillegg skal dere vite at snittgebyrene er på full fart ned. Borte er de gode gamle dager der man kunne ta seg godt betalt for en middelmådig leveranse. Dette chartet viser snittkostnadene på ulike fondsprodukter som tidligere har vært blant de dyreste (emerging markets). Betaler du for mye for ditt fond?

-/ ENDA VERRE BLIR det hvis fondet du har kjøpt går på en skikkelig smell, slik som Crispin Odey i Odey Asset Management. Ett av England sine største og mest renommerte hedgefond falt 9.8% i juli måned, og er ned 12% for året. Nå rømmer (naturligvis) kundene fondet!

 

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer