Morgenrapport Onsdag

S&P500 har sett sin beste firedagers periode på 94 dager. De asiatiske børsene følger på oppgangen, og Nikkei stiger 2.5% i morgentimene. Fin dynamikk der stafettpinnen går fra den ene optimisten til den andre. Jeg regner med at Europa åpner høyere i dag, men har enda ikke blitt trygg på det mellomlangsiktige bildet.

 

-/ 15% HØYERE VEKST i inntjeningen for Marine Harvest, målt mot samme periode i fjor. Dette ligger over analytikernes forventninger, og selskapet øker til og med det kvartalsvise utbyttet fra 1 til 1.1 kroner. Aksjen ligger 1.5 kroner fra årsbeste, som ble satt i begynnelsen av Oktober. Aksjemarkedet har dermed ikke vært “pessimister” til dette tallet, og selv om jeg tror aksjen reagerer opp, ser jeg ikke bort fra at profit taking inntrer ganske raskt.

-/ ALUMINIUMSMARKEDET strammer seg til i følge Norsk Hydro, som nettopp leverte 589 millioner på bunnlinje, mot ventet 839 millioner.

-/ FERD INVESTERER 150 millioner i ThinFilmTallknuserne til Johan H. Andresen har tydeligvis tro på selskapet, som nå står foran kommersialiseringen av sine Smart label produkter. Utelukkende bullish i mine øyne, men nå likte jeg selskapet før denne investeringen også.

-/ CAPESIZE RATENE steg neste $3500 i går, og la dermed på seg over 30% på et døgn. BALT var opp 15.7% og DRYS steg 9.9% på Wall Street i går. Golden Ocean var opp 15% på det høyeste, og jeg forventer fortsatt interesse for aksjen i dag.

-/ PAUL TUDOR JONES mener det amerikanske aksjemarkedet vil outperforme resten av verden frem til jul. Hvorfor skal man høre på han? Fordi han har klart 19% avkastning i et årlig snitt, siden 1987. Han er short YEN fordi den Japanske sentralbanken trykker mer penger, og for at inflasjonen skal stige til 1.5%, må valutaen synke 15%.

-/ EN ITALIENSK GRUVEARBEIDER gikk akkurat over i full pensjontil tross for at han skulket jobben, faket sykemeldinger og lurte seg unna i 35 år. Han har rett og slett ikke vært nede i gruven, der han har fått betalt for å grave siden 1980, da han ble ansatt. Han gikk av til full pensjon ved fyllte 52 år. Dette representerer alt som er galt med den europeiske velferdstaten.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer