Morgenrapport Mandag

Asiatiske børser stiger til nye toppnoteringer, og da er sjansen stor for ny årsbeste på Oslo Børs i dag. Selv om starten på uken blir bra, kommer det nok en dag rød som egner seg bedre til “kjøp” denne uken, og jeg vet derfor ikke hvor lurt det er å presse optimismen mandags morgen.

I dag kommer RCL tallene, som vanligvis blir sluppet etter lunch, men før børsåpning i USA. Inntjeningsestimatene ligger på $0.03-0.04 EPS for fjerde kvartal, men det viktigste blir guidingen. Analytikerne venter at de peker på $2.65 i inntjening for 2013, som er cirka 15 kroner, og avvik fra dette vil bevege kursen.

Torsdag er det DNB, Statoil, KOA og EMGS. Ukens avsluttes på fredag med tall fra REC. Mye spennende, men husk at enkeltselskaper på Oslo Børs sjelden påvirker det store bildet. Indeksen vil følge det internasjonale sentimentet.

 

-/ JEG HAR VÆRT negativ til oljeprisen siden i fjor sommer, og bommet ettersom råvaren følger global risikoapetitt, og ikke bare sin egen tilbud og etterspørselskurve. Det betyr ikke at tyngdeloven ikke blir gjeldende i fremtiden, og i helgen leste jeg to urovekkende momenter; Amerikanerne kjører mindre. Til tross for bedret sysselsetting og boligmarked, så har ikke bilaktivieteten plukket seg opp. Nå har Iranerne satt en dato for samtaler om atomprogrammet sitt, med de viktigste stormaktene (USA, Kina, Russland, Tyskland, UK, Frankrike). Uklart om det er dette som fører til lavere oljepris på morgenkvisten, men det kan i hvert fall ikke telle positivt.

-/ INGEN BOBLE når store aktører og mesteparten av pressen er skeptiske! Da IT boblen sprakk i år 2000 var mange nok bli overbevist om at denne gangen var det annerledes. Internett ville forandre prisingsmultiplene for alltid. I like stor grad mente heiagjengen senere på 2000 tallet at lave renter var kommet for å bli. – bare se på inflasjonen. Lån penger til investeringer, renten vil aldri stige! Lite visste de at ratingbyråer bommet grovt på noen sammensatte produkter, og sendte økonomien i en dødsspiral. Hvis du hevder at aksjeindeksene begynner å bære preg av bobletendenser, kan du se om investorklassen og pressen er like “blinde” denne gangen? I følge Josh Brown er de langt fra unisont bullish, noe jeg sier meg enig i.

-/ SLIK SER DET ut når en offshore gas rig synker i den persiske gulfen…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer