Morgenrapport Mandag

Nikkei +0.43%  Shanghai +0.48%  S&P500 +0.77%  DAX futures -0.08%Ikke akkurat en høydare uken ble avsluttet med, men med sjømatsindeksen ned over 6% så var det halve prosentpoenget ned på OSEBX egentlig ikke så ille.
Indeksene ellers i Europa handlet motsatt av oss, og markedet var opp rundt 0.5% på de fleste relevante børsene.
USA fortsatte drivet opp med nye rekordnoteringer for både SP500, Nasdaq og Dow Jones, hvor også Dow Jones stengte over det helt irellevante 28 000 nivået.
Asia handler noe blandet, men førende Nikkei stengte opp, og selv Hong Kong indeksen er opp et snaut prosent mens røyken fra demonstrasjonene velter gjennom byen.
ECBs stabilitetsrapport og månedsrapport fra Buba er dagens makro.Tankratene dundrer videre opp, og det er spesielt Aframaxene som skiller seg ut med sin nesten 200% stigning over siste uken.
VLCC har vært svært stille, men siste indikative slutninger er gjort på midten av $60k tallet, og antalle ledige skip i MEG er på det laveste siden sist ratene spratt opp i september.

Med så mye prat om IMO2020, så er det betimelig å lure på hvem som faktisk sitter på vinnersiden av all denne febrilske oljetradingen, og nei det er ikke Vistin.
Shell melder at deres desk har tradet inn representable $1mrd så langt i år, og det er først nå spreadene virkelig starter og fly ut.Selvaag Bolig har steget over 35% så langt i år, og siste forslag fra selskapet vil gi et saftig utbytte for de trofaste aksjonærene. Ledelsen foreslår og skille ut tomtebanken i et eget selskap som skal eies med Oslo Pensjonsforsikring, Equinor Pensjon, og Remas pensjonsfond.
Foreslått utbytte er på +- 2mrd, noe som tilsvarer 22kr/aksjen eller 38% av sluttkurs på fredag.
Rendyrking av selskap er stort sett populært, og så er det for tidlig å se hva den bakenforliggende agendaen, og ikke minst prisingen av tomtebanken er.
Presentasjon av transaksjonen finner du her.Med indeksene på, eller nær, tidenes høyeste noteringer så er det generelt hensiktsmessig å ta en ekstra titt ned og. Deutsche Bank har listet opp det de anser som de 20 største risikoene for markedet i året som kommer.
De har dog elegant valgt å utelate punkt nr 21: Deutsche Bank kollapser..

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer