Morgenrapport Mandag


Nikkei -0.19%  Shanghai -0.92%  S&P500 +1.40%  DAX futures +0.00%

Arbeidstallene for september skuffet på nedsiden, men synkende arbeidsledighet (folk forsvinner ut av arbeidsledighetskøen av andre grunner) var et lysglimt. Mange tok til ordet for et nytt rentekutt fra FED, til tross for en arbeidsledighet i USA på 3.5% (Norge har 3.4%). Markedet steg inn mot helgen, da investorene veddet på et “sweet spot” med lav ledighet og flere rentekutt. Det kan smitte over på kommende uke, men ikke glem “headline” risk. Det pågår en eksistensiell kamp i Washington nå, både i forhandlingene med Kina, men først og fremst riksrett problematikken.

Så du bildet øverst i innlegget? Den viser vindturbiner med 100 meter lange blader, som Equinor skal bygge på Dogger Bank. Jeg har forsøkt å finne god informasjon på dette prosjektet, og jeg fant det noe uventet hos The Guardian. Denne artikkelen dekker prosjektet, oppside, risiko, Equinor og mye god teknisk innsikt på selve vindmøllene. Jeg tilhører nok dem som mener disse gjør seg best til havs.

Oswald Gruebel, tidligere sjef i Credit Suisse, mener at negative renter er døden for bankene. Hans er svært tydelig i sin uttalelse:

“Negative interest rates are crazy. That means money is not worth anything anymore, as long as we have negative interest rates, the financial industry will continue to shrink.”

Flere aviser og analytikere skriver om Hansson eide NAT (Nordic American Tankers) som opplever kraftig oppgang i ratene og aksjekursen som følge av oljekrig mellom USA, Iran og Kina. Ratene for Suezmax skip vestover ligger nå over $60.000 dagen, der Herbjørn Hansson sier at deres break-even er nede på $16.750 per dag. Da er det ikke rart at kursen på NAT har gått fra $1.70 til $2.70 på fire uker. Herbjørn uttaler til Finansavisen at han ikke har opplevd lignende trykk i ratene på årtier. Meget bullish med andre ord. 

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer