Morgenrapport Mandag

Nikkei +0.57%  Shanghai +2.47%  S&P500 +0.50%  DAX futures +0.1%

Oslo bød ikke på den samme gleden som resten av markedene før helgen, men med fisk kraftig ned etter DNBs nedgradering, og olje på defensiven så var ikke -0,14% egentlig så ille.
Europa ellers handlet mellom 0,5-1,5% opp, og indeksene jobber seg nærmere nivåene vi så før falet i oktober.
USA hadde nok en god sesjon, og stengte endelig over nivåene markedet har snudd på siden desember. Er draget mot nye topper allerede igang?
Asia handler opp over hele linjen, og nok en gang er det Kina som er ledesstjernen.
Aktørene posisjonerer seg for effektene de antar man får av alle tiltakene styresmaktene gjør for å booste økonomien. Tencent er forsåvidt største bidragsyteren på oppsiden for Hang Seng.
Månedsrapport fra BuBa, handlesbalanse fra EU, noen taler fra ECB medlemmer, og fraktdata fra USA er stort sett alt av makro for dagen.

IEA er ute med sin siste rapport. Etterspørselsveksten vil vedvare, og KIna står som den største bidragsyteren de neste 5 årene, som forventet.
De mest ineteressante poengene i IEA sin rapport er hvordan, og hvor mye, IMO2020 vil endre oljemarkedet som vi kjenner det. Rapporten tar raskt for seg hvordan etterpørselen for bunkers vil endre seg drastisk fra 1. januar 2020, og ikke minst hvordan USA sin ekstreme økning i oljeeksport faktisk vil gjøre jobben lettere for raffineriene da denne type olje krever mindre kompleks raffinering.

Rystad ser på hvordan oljegigantene fokuserer på shaleolje for å øke inntektene slik at de kjappere kan bygge opp sine fornybare investeringer ytterligere. Spørsmålet om når etterspørselen topper ut er noe de fleste spør seg om, og Rystad ser dette skje en gang mellom 2027 og 2037, mye avhengig av hvordan oljeprisen utvikler seg.

Saudis energiminister er senest ute idag og sier at OPEC vil fortsette med sine produksjonskutt da der ser at oljemarkedet er noe overdekket i det korte bildet.

WSJ har en god artikkel om hvordan rederne legger flere milliarder USD på bordet for nye LNG skip for å møte, og ikke minst kapitalisere på, den kommende LNG boomen.
Ettersom gassprisen i USA er en drøy 1/3 av det man må ut med i Asia, så er dette vinduet vid åpent for massiv handel. Dette er en fin bieffekt av shale revolusjonen, og en så massiv prisarbitrasje gjør at ratene kan være rimelig høye før denne traden ikke lenger er lønnsom.

Avslutter dagens morgenrapport med Citi sitt forsøk på å forklare hvordan veien videre er for Brexit

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer