Morgenrapport Mandag

Morgenrapport Mandag


Nikkei +0.67%  Shanghai -0.06% S&P500 -1.91% DAX futures +0.67%
Ikke den stoe viljen til å holde aksjer over helgen denne uken heller. Oslo, som resten av kontinentet, var ned, og fallet hadde også god bredde. USA skled nedover gjennom hele sesjonen, og fasiten når bjellen ringte var indekser ned 2%. Asia handler uten noen stor overbevisning, men med en liten tilt mot det positive.
KPI fra EU, industritrender fra Storbritannia, og NY empire manufacturing er kun hva som er på dagens makrokalender.Wells Fargo, Goldman Sachs, Citi, og JP Morgan har ikke blit så hardt rammet av Mifid 2 at de nå bruker samme makroanalytiker, men overskriftene på deres siste analyser gir hvertfall hint til at makroteamene frekventerer samme bar etter stengetid.
Slutten på gratis penger fra verdens sentralbanker er en stor pådriver til surere sentiment og obligasjonenes volatilitetet. Store garanterte kjøpere har dominert markedet i flere år, og nå skal man prøve å venne seg av dette. Bank og finansaksjer blir også sett på som en type kanari i kullgruven, og i USA er nå disse indeksene over 20% ned fra januartoppene. Fed skal igjen ta søkelyset denne uken hvor en renteøkning er på agendaen, men forventingene for 2019 har snudd drastisk gjennom høsten. Før markedet skled av så var det ventet 3 renteøkninger neste år, hvor det har falt til en forventing om kun 0.25%poengs økning for 2019.
Inflasjonen er bremset av fallet i olje og energi, og forventingene til vekst er også tatt ned.

Undertegnede mener fortsatt at dette ikke kollapser før vi eventuelt ser en større større trigger materialisere seg, og global PMI bør også følges med haukeblikk. Aksjemarkedet er gjerne ledende for PMIen, og såfremt denne holder seg rundt 50, hvor alt over 50 er vekst, så er ikke dette mer enn en korreksjon.

General Electric har blitt godt dekket i amerikanske medier gjennom hele året, men det er kanskje ikke saken som har fått mest oppmerksomhet her hjemme.
Aksjen startet året på $17.5 og var nede i $6.66 forrige uke, før den hoppet en dollar inn mot slutten.
Wall Street Journal har skrevet en veldig god artikkel om hvordan et av USAs største selskap, som solgte kraftturbiner, forsikring, og sendte Seinfeld, nå bare er en skygge av segselv.
Er verdt å nevne at analytikeren Steve Tusa hos JP Morgan snudde fra Salg til Hold på torsdag. Isolert sett virker ikke det kjempe spennende, men Tusa er den eneste som har hatt salgsanbefaling på aksjen, noe han har hatt siden den var rett over $30 i 2016….

Nå som vi nærmer oss slutten av året med stormskritt så er det igjen tid for neste års kvalifiserte gjetninger.
Vår egne Richard kommer utvilsomt med sine tanker om ikke alt for lenge, og frem til det så får vi ta til takke med Bank of America Merrill Lynch, Citi, Goldman Sachs og HSBC.

Kvantene til BofAML har listet opp sine topp 11 aksjer for 2019. Topplisten deres for 2018 hadde an avkastning på 3.2%, altså 1.6% bedre enn SP500indeksen.

Citi har, så langt jeg har sett, fått kundene til å gjøre jobben for seg, og publisert hva kundene deres tror på.

Ikke funnet 2019 aksjelisten til GS enda, men for de av dere som interesserer dere for FX, så har dere hvertfall 2019 prognosene deres.

HSBC har vært litt mer værhane og fokusert mer på risken i året som kommer, og med tanke på hvor mye tekst det er her, så er det tydeligvis mye å bekymre seg for. Her er det bare å sette seg i bunkeren med forstørrelsesglasset, og lese seg frem til hva som tar knekken på oss i 2019.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer