Morgenrapport Mandag

Nikkei -1.50%  Shanghai -1.33% S&P500 -0.60% DAX futures  +0.00%

Vi våkner i dag til et svakere aksjemarked, men ingen tegn til frykten vi så for to uker siden. Det er godt mulig vi konsoliderer etter en rebound forrige uke, men jeg tror man skal orientere seg long frem mot jul. Aksjemarkedet har nettopp vært gjennom en 10% korreksjon, og den tar tid å reparere, men mye av salgsjobben kan være ferdig. 

Oljeprisen faller tilbake til tross for at det nye sanksjonsregimet mot Iran trer i kraft i dag. Årsaken er at USA har gitt dispensasjon til de 8 største importørene i verden, som India, Kina, Japan etc. Å sanksjonere Kina for å kjøpe Iransk olje akkurat nå, ville vært en vanvittig eskalering av handelskrigen som de forsøker å avslutte. Iran strategien ble med andre ord bare tullball, i all den tid sanksjonene dermed ikke vil være effektive, når USA ikke kan legge makt bak en slik strategi.

-/ I HELGEN publiserte jeg et innlegg på Nordnetbloggensom tar for seg kampen mellom behovet for økonomisk vekst og klimareguleringer. Stigende økonomisk aktivitet er den største forutsetningen for velferden (sysselsetting, kjøpekraft) vi har i verden, men store krefter ønsker å begrense dette for å redde klimaet. Jeg tar for meg selskapene som blir presset frem som en mulig løsning!

Denne uken åpner BizBot dørene for allmenheten. Ettersom dette er en platform for aksjeeierskap, der alle roller, eiendeler og krav skal harmonisere, har det snart tatt ett år å utvikle denne betaversjonen. Det viktigste er at vi er komfortable med at “core” fungerer slik den skal.

Nå kan du legge inn aksjonæroversikten i aksjeselskapder du har en ledende rolle. Du kan legge inn historiske transaksjoner som aksjehandler og emisjoner. Du kan også overføre aksjer gjennom en transaksjonsmodul. Eier du en mindre post i et aksjeselskap, kan du “claime” disse aksjene ved å be selskapet bekrefte din eierandel.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer