Morgenrapport Mandag

Morgenrapport Mandag


Nikkei +0.13%  Shanghai -0.17% S&P500 -0.24% DAX futures +0.33%

Nok en tung dag for energi på fredag, som gjorde at OSE stengte rundt dagens laveste.
Ellers i Europa var indeksene overalt, Dax opp 0,6%, mens syd Europa igjen falt godt over prosenten.
Amerikanerne sendt sine indekser noe ned, men tech var igjen sterkt nok til at Nasdaq holdt seg over streken. Asia handler stort sett opp, med Korea som en av vinnerne etter at Trump melder om at han har ett team i Nord Korea som skal forberede møtet.
Volumet vil bli vesentlig tynnere idag grunnet stengte børser i UK og USA.
Ledighetstall fra Sveits, Frankrike og Japan er stort sett det som er av makro idag.

Italia fikk en del oppmerksomhet igår, da sittende president ikke ville godkjenne koalisjonens finansminister fordi han er for skeptisk til EU. I bunn og grunn så var dette en uvalgt President som nektet en valgt koalisjon å danne regjering. Sannsyniigheten for nok et valg i Italia stiger betraktelig. Ettersom meningsmålingene for den svært høyreorienterte koalisjonen har steget godt etter valget, så er det i all deres interesse å presse på videre for dette. Grafen over gir ett godt bilde av hvorfor EU skeptiske partier er på fremmarsj i landet. Italia har uansett behov for tillit fra markedet da de har ca €100mrd i obligasjoner som skal ut i år, og dette tallet har ikke inkludert eventuelle stimulipakker fra den nye koalisjonen.

Mens OPEC delegater og meningshavere allerede er godt igang med å lekke sine meninger og tanker før møtet 22.juni, så har EIA en artikkel som er verdt en titt.
De ser på hvordan markedet kan absorbere neste bølge av amerikansk LTO (Light Tight Oil / skiferolje), hvor hovedfokus er på raffinerisiden.

Fra 1.juni så vil 234 kinesiske selskaper komme inn på MSCI indeksene. MSCI har allerede en Kina indeks, men denne består per dags dato kun av selskaper notert i andre land. Det vil ikke bli en total omveltning av vektingene enda, da de nye selskapene kun vil bli vektet til 0,4% av Emerging Markets indeksen, og 1,3% av Kina indeksen. Vektingen skal ifølge MSCI dobles kommende september, og effekten vil nå i første omgang være ca $18mrd i flyt inn i kinesiske indekser, i ølge Bank of Singapore.
Dette er et viktig steg for kinesiske markeder, og vil også gjøre det langt lettere for investorer å få tilgang på kinesiske selskaper. Så få man bare håpe at kvaliteten på corporate governance øker parallelt med vektingen selskapene får i MSCI.

13. juni er det igjen Investordagen, hvor Hegnar og Nordnet samler noen av kongerikets beste investorer og analytikere til panel og debatt. For de som ikke har anledning til å delta, så kjører Pengepodden en live podcast under arrangementet. Du kan lese mer her

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer