Morgenrapport Mandag

Sentiment: Bullmarked
Markedet er tilbake, DAX indeksen i Tyskland har steget 10% siden begynnelsen av april. I samme periode har Hovedindeksen på Oslo Børs steget 8%. Plutselig forsvant all frykt fra første kvartal og investorene jager aksjer igjen. Timingen kunne kanskje ikke vært bedre. Vi har lagt bak oss et svakt inntjeningskvartal, noe som senker forventningene til neste. Aksjekursene har korrigert og nå skal vi være vitne til en fredsprosess på Korea-halvøyen.

Jeg anbefaler forøvrig alle å lese Niall Ferguson i The Times om hvordan fred med Nord-Korea og økt press på Iran er helt riktig prioritering. Nord-Korea har utviklet atomvåpen. De har etter sterke trusler i vinter valgt å legge ned hele våpenprogrammet for å bli tatt i mot av verden. Trump kroner dette med personlig oppmøte slik at Kim Jung-Un får skinne i solen. Iran derimot, brukte sin avtale (om forsinket utvikling av atomvåpen (10 år)Planen til Obama var å reforhandle denne når det nærmet seg) til å øke forsvarsbudsjettet med 40% for å lage mer kvalm i regionen (Syria, Irak, Yemen, Israel). De har ikke et ferdig utviklet våpenprogram, og blir nå nødt til å jobbe beinhardt for å komme seg ut av nye sanskjoner. Det kan bety en bedre avtale for vesten om et år eller to, som innebærer en løsning for nabolandene også.

-/ JEG ANBEFALER PODCASTEN Masters in Business. Der shortkongen Jim Chanons denne gangen gjester programmet. Selv om man ikke har samme investeringsfilosofi, kommer han med mye nyttig informasjon og teorier. De tracker alle selskapen på S&P500, der de fører en oversikt over når “senior managment” slutter. Han mener det er et sterkt signal. Ofte må man gi fra seg store opsjonspakker når man forlater skuta osv. Han mener han ikke har sett større mannefall enn i Tesla siden Valiant og Enron (begge konk). Folk som har vært med i 5 år og er lastet med opsjoner, velger heller å slutte enn å bli med videre. Han mener Tesla skal til 0.

-/ JEG FANT et svært nyttig verktøy på nett for de som er opptatt av boligpriser, statistikk og utvikling. Denne enkle tjenesten lar det velge område, tidsperiode, og så får du det aller vesentligste av statistikk opp på en fin måte. Visste du at renten kurven til Norges Bank stopper på 2% styringsrente? Forrige gang vi hadde 2% styringsrente var i 2011, og det året steg boligprisene 8.1%.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
14.05.2018 08:26

Ferguson er ganske godt plassert på høyresiden da. Støttet Irakkrigen bl.a, og snakker om hvordan islamiseringen ødelegger Europa. Ikke akkurat den jeg ville basert mine utenrikspolitiske standpunkter på

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
15.05.2018 09:52

Han har markert seg med et klart standpunkt på høyresiden, det er riktig, men det ødelegger jo ikke et rasjonelt argument. Vi må klare å se på saken, og ikke avspore ved hva man støttet for 15 år siden. Akkurat i dette tilfellet mener jeg han førte et rasjonalet for hvorfor Iran må jobbe hardere for sin økonomiske frihet, og hvorfor det var viktig å true Nord-Korea hardt i vinter slik at de kom til forhandlingsbordet.