Morgenrapport Mandag

Morgenrapport Mandag


Nikkei -0.27%  Shanghai -0.64%  S&P500 -0.85%  DAX futures +0.16%

Markedene holdt ikke inn helt til mål på fredag, med lett selging over hele linjen. OSE holder fortsatt koken nær toppen, og tech ble solgt unna før flere av gigantene leverer tall denne uken.
Asia er svakt ned, selv etter hva som kan se ut som en skritt i riktig retning for Nord Korea, utvikling som forsåvidt skal taes med en håndfull salt. PMI fra Frankrike, Tyskland, EU, og USA, samt amerikanske hustall er det som preger makrokalenderen idag.

Vi er godt igang med andre kvartal, og Oslo Børs kan skilte med en respektabel avkastning så langt i år. To av de største sektorene har hatt bra med medvind siste ukene, noe som vises klart over. Man har hatt dobbelt så god avkastning i energi og sjømat sett i forhold til hovedindeksen. Shipping generelt har ikke bragt de store gledene til investorene enda, men tegn i annenhåndsmarkedet for både tank og tørt tyder på at NAV kan justeres opp, slik at den lille detaljen om faktisk inntjening i form av økte rater er den siste puslespillbiten. Så kan man jo blant annet merke seg at Capesize indeksen nesten doblet seg forrige uke.

Tilbakekjøp av aksjer skal få en del av æren til at markedet er der hvor det er. I resultatsesongen er selvfølgelig disse svært begrenset, da selskapene skal holde seg rolig med alt som kan påvirke akjekursen.
Så fort selskapene har levert tall så står de fritt til å sette igang igjen, noe som vil gi en positiv effekt kommende uker.

Morgan Stanley er siste aktør som hiver seg på skepsisen til Apple sine tall, som kommer 1 mai.
Som nevnt forrige uke, så har svakheten allerede blitt vist i tallene til ett par signifikante underleverandører, og siden Apple er kjøperen av 10% av alle semiconductors globalt så forplanter dette seg videre.
Samsung vil også kjenne på dette i form av svakere etterspørsel for skjermene sine.

Ellers så har den unisone bevegelsen til FAANG aksjene forvitret sakte men sikkert siden nyttår, med Netflix og Amazon de eneste som fortsatt har tosifret avkastning så langt i år.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer