Morgenrapport Mandag

Morgenrapport Mandag


Nikkei +0.64%  Shanghai +0.14%  S&P500 -2.19%  DAX futures +0.71%

Europa stengte ned før helgen, hvor USA opprettholdt sin siste trend med unormalt høy volatilitet. Sp500 indeksen endte uken kun 1,3% ned, selv etter fredagsn fall på over 2%. Asia starter uken opppover etter at amerikanske futures ga positive signaler søndag kveld. Hong Kong leder ann med over 1% oppgang. Tysk handelsbalanse og huspriser fra UK er det eneste av interesse på kalenderen idag.

Som denne grafen fra Deutsche Bank viser, så tar det hvertfall 2-3 måneder for markedet å finne fotfestet igjen etter en slik hendelse som vi så i februar. Volatiliteten og usikkerheten holder seg høy, men det samme gjør også verdsettelsen av aksjer. Utsagnene fra Donald sin side rundt handelskrigen skal tas med en klype salt, og ingenting er klart fra den kanten før om 4 uker. Innen den tid vil også resultatsesongen være godt igang.
Goldman Sachs mener at det å faktisk vinne en handelskrig mot Kina er fult mulig da USA kun eksporterer $150mrd i varer, og importerer $500+mrd i varer. Kostnaden ved en slik krig er lavere vekst, samt høyere inflasjon og renter, som gjør at dette ikke er verdt det.
JP Morgan anbefaler å shorte den tyske hovedindeksen mot å gå long den italienske, som en pairtrade for en potensiell handleskrig, da hele 2,7% av tysk BNP er linket mot eksport til Kina.

Det er ventet den høyeste inntjeningsveksten på 7 år for amerikanske selskaper. Dette gir selvfølgelig en relativt stor nedside hvis de ikke skulle klare å levere, men forventingene er der også av en grunn. Skattereformen vil for første gang gi skikkelig effekt på resultatene, og verdensøkonomien holder fortsatt et over gjennomsnittelig tempo. Spørsmålet som mange dog stiller seg er; hvor stor er oppsiden?

Oljesektoren er sektoren som klart ventes best resutatøkning fra fjoråret, noe også aksjenekursene har gitt uttrykk for. Metaller har holdt seg ok gjennom turbulensen i aksjermarkedet, godt hjulpet av en svak dollar, og finans har nytt godt av skattereformen, og kan nå også ta seg litt bedre rentemarginer.

Nomura har igjen sluppet sin fiffige Event Risk Radar. Undertegnede har dog aldri sett den så full før, men inni her ligger også veldig mye “kanskje”. Uansett greit å ta en kikk, samt legge til de viktigste i kalenderen, gjerne med to ukers varsel.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer