Morgenrapport Mandag

Nikkei +0.39%  Shanghai +0.43%  S&P500 +0.55%  DAX futures +0.60%


Sentiment: God start!

Det var liten grunn til å tvile på risikosentimentet blant verdens investorer. Dippen var grunn, og nå stiger de største indeksene til all time-highs igjen. Legg også merke til at både Kina, Japan, USA og Tyskland stiger i tandem. Det virker som store globale fond er på kjøpern igjen. Bullish for aksjer inn mot jul.

-/ LEGEMIDDELSELSKAPET Nordic Nanovector melder om sterke resultater fra klinisk test av Betalutin. Aksjen har nettopp steget 20% i forkant, men har gode 25-30% igjen til rekordnoteringen på 110 kroner.

-/ GLADNYTT for DNO aksjonærene, da selskapet melder at de tredobler produksjonen på et av feltene sine i Nord-Irak, og det utgjør cirka 10% av den totale produksjonen de har i område. Oljeprisen ligger på høyeste nivå siden 2015, Kurdistan venter med løsrivelse, og det er mye som stemmer for DNO denne høsten.

-/ I HELGEN publiserte jeg et innlegg på Nordnetbloggen, som tok for seg debatten rundt boblebegrepet og Bitcoins. Jeg håper innspillet bidrar til å nyansere avisoverskrifter og bombastiske utsagn fra finanskommentariatet. Det spiller nemlig ingen rolle om det er en boble eller ikke, Bitcoin sin verdiøkning har åpnet døren for over 4 millioner potensielle investorer og skapt $250 milliarder i verdier som kan investeres i gode globale blockchain ideér. Bitcoins sin monumentale stigning representerte et startskudd, men muligjør også en bred adapsjon av ny teknologi! Hva spiller det da for rolle om prisen faller, stiger eller at noen får rett på en spådom?

-/ “BITCOINS BLIR BRUKT AV KRIMINELLE” er et argument jeg håper blir parkert en gang for alle. Ingenting med Bitcoins er hemmelig, det er jo en åpen blockchain!! Spør bulgarske myndigheter, de beslagela over 200.000 bitcoins i opprullingen av en kriminell organisasjon i fjor. Den beholdningen er nå verdt $3 milliarder, cirka 6% av Bulgarias statsgjeld. Det er lov å ha flaks..

-/ FØR DERE KLAGER over at dette ikke er aksjerelatert, kan dere se på denne listen: 11 aksjer som tjener penger på Bitcoin og kryptofremveksten. Den består av chipprodusenter, ETF’er, mining selskaper og betalingsløsninger som nå satser på blockchain!

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer