Morgenrapport Mandag

Nikkei +0.02%  Shanghai -0.02%  S&P500 +0.03%  DAX futures +0.50%


Sentiment: Rolig ukestart!

Den sittende statsministeren i Japan, Shinzo Abe, sikret seg et solid flertall i helgens valg og Nikkei indeksen stiger 1.2%. Det burde skape entusiasme på de andre indeksene, men det har ikke materialisert seg enda. Futures indikerer en flat åpning i Europa om få strakser.

På agendaen denne uken kommer det en rekke kvartalstall på onsdag, som f.eks Storebrand, Telenor, XXL, Orkla og Norsk Hydro. På torsdag skal sentralbankene i Norge og Sverige avgjøre styringsrenten for den neste perioden.

Flere og flere blir bullish til oljesektoren, og det har sine grunner i underivesteringer i nye felt som nevnt tidligere. Her ser dere inntektsveksten for alle segmentene i S&P500. Ni av elleve viser en vekst på under 5%, samtidig som olje og energi vokser 17%. Det er knallsterkt. Er vi vitne til at oilmajors bruker penger igjen?

                            

-/ VOLVO ER I ferd med å blåse liv i Polestar 1 merket igjen, og denne gang skal de gå i strupen på Tesla (hvem skal ikke dét). Det interessante her er hvordan de også tenker bildeling, utleie, selvkjøring, men workshopen deres kom på en genial idé; Gjøre bagasjerommet om til en “postkasse” som kan ta i mot levering av varer bestilt online. Din egen innlåste leveringskasse, der du kan motta bestillinger når du sitter på jobb og den er i jobbgarasjen. I Samme slengen kan det nevnes at Tesla (shortkilleren) åpner fabrikk i Shanghai.

-/ FÅ MED dere siste #Pengepodden der Tom og Anders snakker om opsjoner og basic handelsstrategi. Litt om Netflix, Golden Ocean og statsbudsjettet.

-/ HVIS DERE er i lyttehumør, anbefaler jeg Invest Like The Best sin tre-delte serie om kryptovaluta: Hash Power. Her intervjues alle de største karakterer i bransjen og temaene er lagt opp slik at du lærer helt fra basic til det mest avanserte. Det er ikke bare jeg som anbefaler denne, men jeg ser at den er en gjenganger der ute på webben.

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer