Morgenrapport Mandag

Nikkei +0.50%  Shanghai -0.35%  S&P500 +0.06%  DAX futures -0.20%


Sentiment: Risikofritt!

Ordkrigen mellom Trump og Nord-Korea tilspisset seg i helgen, Angela Merkel tapte 9% siden forrige valg, sosialdemokratene scoret 20% totalt og protestpartiene stakk av med resten. Det sender Tysk politikk inn i vranglås, men så fremt euroen er svak og Tyske produkter annerkjent for sin kvalitet, vil handelsbalansen gå i deres favør. Det er ikke slik at markedet priser inn forandring eller risiko uansett. (sarkasme)

-/ I HELGEN fikk Norwegian sitt britiske datterselskap flytillatelse til USA, det betyr at de ikke blir skadelidende ved Brexit, da deres forrige lisens gikk ut fra Irland (EU). Analytiker Kenneth Sivertsen mener aksjen kommer til å stige kraftig i dag på denne nyheten.

-/ TØRRBULKMARKEDET stengte på fredag sin beste uke siden 2014. Capesizeratene la fem dager over 20.000 USD i snitt, noe som gir god inntjening for de fleste rederne. Golden Ocean stengte 69 kroner, der 75 kroner er høyeste notering satt for to uker siden. Jeg tipper den blir tangert denne uken. Samme med Songa Bulk som sliter med å ta ut 45 kroner. Billung & Co har kjøpt flere skip og kommer til å tjene mer penger på denne oppgangen enn forrige.

-/ EN KONSEKVENS av at FED hever renten og kjøper tilbake obligasjoner, er at dollaren styrker seg. Det skaper ringvirkninger til andre verdensdeler, og spesielt Kina. Yuankursen svekker seg og fører til kapitalflukt. Dette er en av grunnen til at de også har forbudt Bitcoins etc. Myndighetene ønsker åpenbart å beholde pengene i eget land, for å settes i arbeid. Ambrose Evans-Pritchard skriver om temaet, og skal du lese ett stykke rundt denne problematikken, anbefaler jeg denne!

                

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer