Morgenrapport Mandag

På fredag argumenterte jeg for at risikoen i det europeiske banksystemet blir vesentlig lavere ettersom de nå kan refinansiere seg direkte med ESM. Nasjonalstatene slipper å øke gjeldgraden sin og kan få lavere lånekostnader fordi de ikke stiller sin balanse til disposisjon for problematiske banker. Alt i alt var dette et viktig skritt videre, og er etter min meningen begynnnelsen på en større bevegelse opp i aksjemarkedet.

I de neste ukene starter rapporteringsperioden for andre kvartal, og spenningen er høyere enn på lenge. Ikke fordi andre kvartal blir veldig bra, men fordi mange lurer på bedriftene i glasskulen for andre halvdel av 2012? Husk at aksjekursene er vesentlig lavere enn de var etter første kvartal, og lavere kurs med opprettholdelse av årets guiding kan bety at selskapene er undervurderte.

Heldigvis for de som ikke har aksjer, vil markedet muligens korrigere tilbake i dag etter en voldsom opptur på fredag. Oljeprisen faller igjen, og det kan skape røde kurser og kjøpsmulighet på Oslo Børs.

-/ DNB FALT fra 70 til 55 kr etter forrige kvartalstall, på nedskrivinger av en portefølje basis-swaper. Rune Bjerke mente at dette ikke nødvendigvis ville gi tap for året samlet, og det var godt mulig denne porteføljen ville måtte oppjusteres igjen. Jeg har lest to analyser som sier at basis swapene vil gi positivt bidrag i andre kvartal. Bull!

-/ THE SECRET WORLD ble lansert uten problemer i helgen, og aksjekursen til Funcom har kommet ned fra 24 til 16 kr på to måneder. Jeg trodde den skulle stige i forkant av lanseringen, men ruskevær på børsen gjorde at investorene solgte seg ut. Det kan komme positive nyheter løpende når salgstall og spillanmeldelsene begynner å rulle inn. Hvis aksjekursen kommer under press fordi de har byttet ut sjefen, og rykket opp COO’en, er dette en kjøpsmulighet. Bull!

-/ ETTER FUKUSHIMA katastrofen, skrudde Japan av alle atomreaktorene sine, og switchet over på andre energikilder som f.eks gass. Golar LNG gikk fra 100 til over 200 kr, og er ligger i dag på 225 kr. I helgen skrudde Japan på sin første atomreaktor igjen, og kommer til å gjeninnføre noe av produksjonen til tross for protester. Golar LNG kan komme under press.

-/ NOEN HAR MER FLAKS enn andre. Jan Haudeman Andersen solgte hele sin beholdning i gullselskapet Avocet Mining på 18.40 kr for 3 måneder siden. På fredag kom de med en produksjonsoppdatering, som viste markat dårligere produksjon, og aksjen falt -37% til 9 kr.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer