Morgenrapport Fredag

Sterk utvikling i USA ble avløst av en retningsløs bevegelse i Asia, men ettersom panikken har roet seg med tanke på valget på søndag ser jeg ikke den store nedsiden på Oslo Børs i dag. Fravær av nedside betyr kanskje en marginal oppgang, men ingenting å trade på. Tenk på det som poker, der du ikke ønsker å spille på dårlige kort, fordi du blir sugd inn i spillet og står dermed i fare på å vedde penger på en dårlig kombinasjon. Hvem vil sitte med aksjer over valget på søndag?

-/ BANK OF ENGLAND setter 100 mrd PUND inn i banksektoren med forbehold at pengene blir brukt til utlån og kreditt til privatpersoner og bedrifter. Hvordan dette blir fulgt opp og etterprøvd har jeg ikke forstått, men jeg håper de er strenge slik at økonomien kanskje stabilisere seg ut av dødsspiralen.

-/ KONGSBERG GRUPPEN har bedt Oslo Børs om å stanse handelen i påvente av melding fra Forsvarsdepartementet. Kanskje det er en storavtale knyttet til JSF (f-35) som kommer…

-/ PÅ ETTERMIDDAGEN i går hadde Marine Harvest en conference call med DNB systemet og tilknyttede kunder. CFO i MHG mente at de ikke ville klare noen produksjonsøkning i år, og fortalte om store problemer i Chile. “Main takeaway” var at lakseprisene kunne etablere seg på et høyere nivå til høsten på grunn av stabilt eller lavere slaktevolum. Dette overrasket analytikeren som dekker selskapet, og her kan det komme oppjusteringer. Går lakseprisen i 32 kr kiloen igjen, så dobler Marine Harvest sin EPS (earnings per share). Spennende.

-/ JOHN FREDRIKSEN har informert Goldman Sachs at han tar leveranse av 6 millioner SDRL aksjer som han skrev en put-opsjon på, i nedsalget for tre måneder siden. Det er vel egentlig et godt signal, selv om jeg personlig ikke skjønner dealen. Han solgte aksjer, men endte med å kjøpe de tilbake på samme pris i et scenario der markedsverdien er ned –15% fra salgstidspunkt.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer